Jelenlegi hely

Jövőre folytatódik a központi gyermekjátszóterek kiépítése

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, november 27 - 06:51 | Közérdekű
A városi hivatal illetékes osztálya folyamatosan ellenőrzi és felméri a város játszótereinek állapotát. A megrongált játszóalkalmatosságokat megjavítják, a balesetveszélyes és az európai uniós előírásoknak már nem megfelelő elemeket folyamatosan cserélik. A cél ugyanis a balesetek és sérülések elkerülése.
Jövőre folytatódik a központi gyermekjátszóterek kiépítése

Tavaly megújult a szabadidőparkban található, valamint a Jesenský utcai játszótér. A Sikabonyi Közösségi Ház udvarán  valamint a sikabonyi szabadidőparkban új játszótér épült a gyerekek számára.

A játszótérfelújítási-program folytatódik, két központi játszótér épül jövőre: egyik az Újfalu lakótelepen, a másik pedig a Fenyves lakótelepen. A munkálatok tavasszal kezdődnek.

A 2020-as városi költségvetés javaslatában erre a célra 75 ezer eurót irányoz elő az önkormányzat. Emellett a 9 városi óvoda játszótereinek elemeit is folyamatosan korszerűsítik és újítják, amelyre további 60 ezer eurót fordítanak 2020-ban. Itt az önkormányzat figyelembe veszi az óvodaigazgatók igényeit. A saját költségvetési források mellett az önkormányzat keresi a pályázati finanszírozási lehetőségeket is.

dunstreda.sk