Jelenlegi hely

Jövő héten Tündérkert művészeti fesztivál

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, június 13 - 16:56 | Kultúra
Idén is rendkívül színes programmal várja az érdeklődőket a Tündérkert művészeti fesztivál.
Jövő héten Tündérkert művészeti fesztivál

Június 19-én egy improvizációs esttel kezdődik a fesztivál. A hazai színjátszás kiválóságai kerülnek különleges, vicces helyzetekbe, a játékmester- Czajlik József utasításait követve. A játszók: Molnár Xénia, Gál Tamás, Laboda Róbert, Lakatos Róbert, Ollé Erik. A helyszín a Zeneművészeti alapiskola koncertterme, az előadás kezdete: 19.00.

Június 20- án a Magyarországi színházi szakma nagy művészei, nevettetői mutatnak be egy színdarabot, A fajok eredete címmel.  A színészek improvizációinak felhasználásával írta: Tasnádi István, Játsszák: Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Thuróczy Szabolcs.

„Tasnádi István keltetőjében született opusz evolúciós problémákat feszeget a csirke-lét szemszögéből. Leleményes jelenetek mutatják be az emberré válás stációit, a társas együttműködés, a nyelv- és mítoszteremtés, a táplálkozás alakulását. Van cirkuszi attrakció, állatszám és börleszk szituáció is, de a permanens hahotázás közben időnként csak elszorul a szív. Jutalom-játék három színésznek, szórakoztató ajándék a nézőnek, a mélyben azonban fenyegetően leselkedik a félelmetes valóság. (részlet egy kritikából)

Június 21-ét egy jógagyakorlással kezdjük. Mivel nemcsak az év leghosszabb napalát ünnepeljük ezen a napon, hanem a jóga világnapját is, ezért egy közös gyakorlásra hívunk mindenkit ki a szabadba, a városi szabadidőparkba, ahol délután is folytatódnak a programok

Hunčík Kata vezetésével 108 napüdvözletet végzünk, ezek a gyakorlatok egyáltalán nem megerőltetőek, bárki csatlakozhat, azok is, akik még sosem végeztek semmilyen jógagyakorlást. Jó lenne, ha meghallanák a hívó szót a városban működő jógastúdiók is, és csatlakoznának ehhez a kezdeményezéshez.

Délután 3 órától kinyitjuk a nemlétező kapuit a Tündérkertnek, kreatív foglalkozással várjuk a gyerekeket, játékokkal, és természetesen sok színes előadással. A Csallóközi néptáncegyüttes legkisebbjei, az ovis csoport lép elsőként a színpadra, utána a nagyobbak, majd a Gézengúzok bábcsoport, aki az idei Duna Menti Tavaszon aranysávos helyezést szereztek A rút kiskacsa c. előadásukkal. Jön a Csavar Színház, Kiss Szilvia és Gál Tamás előadásában, egy teljesen új, Dunaszerdahelyen még nem látott mesét, Arany János: A Jóka ördöge c. meséjét adják elő.

Majd egy családi koncert jön, nagy kedvenc. Hét év után Korpás Éva és zenésztársai egy újabb világzenei gyereklemezzel örvendeztetik meg a közönséget. A Szól a kakas, szól, 2011-ben kiadott album folytatásaként most megjelenő Libidaridom hanganyag újfent megszólítja a család apraját-nagyját. A népdalok köré szőtt zenei palettában a  gitáron, zongorán, bőgőn és dobokon kívül a szaxofon is helyet kap, valamint egy-egy alkalommal a koboz és citera is új színt kölcsönöz a feldolgozásoknak, melyek között minden korosztály megtalálhatja a számára kedves dalokat. Ez alkalommal egy nagylányokból álló kórus éneke tesz még kedvesebbé, színesebbé és érdekesebbé néhány dalt a repertoárból. Zenekar: Sipos Dávid- szaxofon, Madarász András- gitár, zongora, koboz, Lelkes Tibor- bőgő, Varjú Attila-dob

Ezután meggyújtjuk a tüzet, és amíg az leég, a Pósfa zenekar varázsol bele mindannyiunkat az év legrövidebb éjszakájába. Vendégekkel érkeznek, Lakatos Róbert, Agócs Gergely és egy fiatal tehetséges énekes lány, Csiba Júlia teszik még színesebbé az estét. 

A koncert után elérkezünk a tűzugráshoz, amit már évről évre egyre többen várnak, amikoris átugorjuk a tüzet a kedvessel, anyával, apával, hogy megtisztuljunk, felkészüljünk a nehezebb napokra, hiszen ez után a nap után minden nappal egy kicsivel sötétebb éjszakák jönnek.

(Nézzék meg archív videónkat!)