Back to top

Jótékonysági futógála már vasárnap

Publikálva: 2018, szeptember 24 - 10:46
A MAX bevásárló- és szórakoztató központban, immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a már hagyományosnak mondható MAX RUN – Jótékonysági futógála. Az esemény megálmodója az említett bevásárló központ vezetése, akik a Csallóközi Marathon club és a Szlovák Vöröskereszt közreműködésének köszönhetően tudják megvalósítani eme nagyszabású rendezvényt, 2018. szeptember 30-án.

Biztosan sokan emlékeznek Zsoltira a tavalyi futásról, aki a betegségét meghazudtolva, egész nap jelen volt az eseményen és végig szurkolt az érte futó jótét embereknek. A 313 regisztrált futó akkor 3113 eurós összeggel tudott hozzájárulni a Zsolti és családja által régen áhított egészségügyi ágy megvásárlásához, amely azóta is nagyban megkönnyíti az életüket.

Az idei évben, hasonlóan az előzőhöz, szintén egy izomsorvadással küzdő fiú és családjának megsegítése a cél. Tibike, ugyanúgy ahogy Zsolti, egészséges és életvidám kisfiúként jött a világra. A szülei mérhetetlen boldogságának viszont gátat szabott a nyolcadik hónapját betöltő kisfiú kezdődő étvágytalansága, megváltozott kedélyállapota, és az ezt követő sorozatos orvosi kivizsgálások végeláthatatlan sora. Az izomsorvadás diagnózisát rövid időn belül tudatták a szülőkkel, akik mindvégig reménykedtek abban, hogy az állapot bármilyen módon visszafordítható. Tibike a nehézségei ellenére megtanult járni, ám a harmadik életévét betöltve lassan kezdett veszteni erejéből. Hatalmas akaraterejének ellenére, sajnos hat évesen tolószékbe került. Az iskolát a kortársaival együtt kezdte, az anyukája pedig próbált erején felül teljesíteni annak érdekében, hogy Tibike ne érezze azt, hogy bármivel is kevesebb lenne hasonló korú társainál, így tizenhárom éves koráig ahová csak tudta, elvitte őt. Ez idő tájt sajnos mindkét lába eltörött, ami egy teljes évre ágyhoz kötötte Tibikét, és ezzel együtt az állapota is rohamos romlásnak indult, míg egy napon a szíve és a légzése is leállt és újra kellett éleszteni. Ezt követően számos kezelésen esett át, melyeket követően azóta otthonában édesanyja ápolja, katéteren keresztül eteti, a légzését pedig lélegeztető gép segíti.

Mint azt a leírásból láthatjuk, Tibike állapota sajnos nagyon súlyos és visszafordíthatatlan, viszont óriási segítséget nyújthat a családjának a rendezvényből befolyt teljes összeg, amely egy időre fedezheti az ápoláshoz szükséges egészségügyi kellékek árát. Tibike sajnos már sohasem futhat velünk. Legyen számunkra példaértékű az élniakarása és adjunk reményt a családjának azzal, hogy szeptember 30-án minél többen részt veszünk a futógálán a jó cél érdekében. Adományával bárki támogathatja a beteg fiút, függetlenül attól, hogy fut, vagy esetleg csupán ellátogat az eseményre.

 A futókat 2,5km-, 5km- és  10km-es távok várják. A kisgyermekek 250m hosszú pályán futhatnak. Számukra ugyanakkor a SPARTAN KIDS csapata készül akadálypályával, továbbá arcfestésen is részt vehetnek és gyermek tombola sorsolásra is sor kerül a nap folyamán. A regisztráció a MAX bevásárló- és szórakoztató központ előtti parkolóban, reggel 8:30-kor kezdődik. A gyermek távon 9:30-kor, a felnőtt távok valamelyikén ugyanakkor 10:00-kor várható az indulás. A gyermek táv indulási díja: 2,50 euró, a felnőtt távon való részvétel díja: 5 euró.

A regisztrációkat  a www.pretekaj.sk oldalon várjuk, ahol minden futó kiválaszthatja a számára ideális távot. Ettől függetlenül természetesen lehetőség van helyszínen is regisztrálni a futógála napján, ahol minden nevező számára biztosítunk frissítőt, ezen kívül mindenkinek kedvezményre jogosító utalványokat kínálunk. A regisztráció egyúttal mindenkit a tombolán való részvételre jogosít, amelyre a futógála távjainak teljesítése után kerül majd sor.

Fussunk együtt Tibikéért, aki sajnos nem futhat velünk. Legyen a mozgás öröme egyben az önzetlen segítségnyújtás öröme. Szeretettel várunk mindenkit szeptember 30-án!

(fi)

Ezt már olvasta?

Cookies