Back to top

Jön a Sikikonyha – a sikabonyi szabadtűzön készült ételek és házi sütemények versenye

Publikálva: 2021, augusztus 25 - 21:46
Szeptember 4-e vitathatlanul a gasztronóniai élményeké lesz. A Thermálparkban délelőtt kezdődik a halászléfőző verseny, ahonnan aztán délután már siethetünk is Sikabonyba, a szabadtűzön készült ételek és házi sütemények versenyére, a közösségi ház udvarára. A Sikabony Polgári Társulás szervezte, ételben és italban, nemkülönben szórakozásban bőséges gasztronómiai megmérettetés kihagyhatatlan színfoltja lesz szeptember első szombatjának.
Jön a Sikikonyha – a sikabonyi szabadtűzön készült ételek és házi sütemények versenye

A városrész legaktívabb csapata ismét belelendült – amit a Covid–19 eddig elvett, most próbálják feledtetni: az évek során kitűnőre „csiszolt”, finomított Sikikonyha, azaz a sikabonyi szabadtűzön készült ételek és házi sütemények versenye újabb évadához érkezett. Ahogyan mondani szokták: csak az bolond, aki otthon marad.

Szabadtűzön vagy bográcsban készült egytálételek, tűzön, grillen vagy tárcsán sült ételek feszülnek majd egymásnak, de az otthon készített édes és sós sütemények is nagyanyáink ízeit csempészik majd vissza a versenyasztalra.

Az elkészült ételeket, sülteket szakmai zsűri fogja elbírálni, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tagjainak, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szövetségi zsűritagja vezetésével. 

A főzés már délben indul, a korgó gyomorral érkező vendégsereg pedig már délután szerencsét próbálhat. Egy biztos: éhesen nem marad senki! Az ételek zsűrizése délután 16 órakor kezdődik – időközben pedig DJ Árpi jóvoltából igazi fergeteges retróhangulat várja majd a kilátogató vendégeket!

A szervezők szeptember 1-ig várják a csapatok jelentkezését is – a részletes versenyszabályzatot itt lehet elolvasni!

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies