Back to top

A jobb besorolású járásokban megnyílhatnak a mozik

Publikálva: 2021, május 14 - 07:19
Hétfőtől, május 17-től engedélyezik a csoportos tárlatvezetéseket a múzeumokban és a galériákban. A piros vagy ennél jobb besorolású járásokban megnyílhatnak a mozik is - jelentette be Ján Mikas tiszti főorvos.
A jobb besorolású járásokban megnyílhatnak a mozik

A bordó és piros besorolású járásokban továbbra is csak individuálisan látogathatók a múzeumok, a galériák és a kiállítások.

Azokban a járásokban, ahol ennél kedvezőbb a járványhelyzet, engedélyezni fogják a csoportos tárlatvezetéseket is. A csoport maximális létszáma az adott járás színétől függ.

A bordó besorolású járásokban nem engedélyezettek a kulturális rendezvények, így a színházi előadások, filmvetítések sem. A többi járásban lehetővé válik a beltéri filmvetítés is.

„A létszámkorlát és az ültetési rend ezúttal is az adott járás színétől függ" - jegyezte meg Mikas.

A narancssárga vagy ennél jobb besorolású járásokban az iskolásoknak szánt rendezvények is megtarthatók.

Ami az éttermi lehetőségeket illeti, a rózsaszín és piros besorolású járásokban csak kinti fogyasztás engedélyezett. Az ennél kedvezőbb helyzetben lévő járásokban beltéri fogyasztásra is lehetőség nyílik. Narancssárga fázisban egy asztalnál legfeljebb négyen, sárga fázisban legfeljebb hatan foglalhatnak majd helyet. A létszámkorlát nem vonatkozik az egy háztartásban élő személyekre.

Jövő hétfőtől egyetlen járás sem lesz fekete besorolású a COVID automata szerint. 2 járás bordó, 23 piros, 50 rózsaszín, 4 pedig narancssárga besorolású lesz.

ma7.sk/TASR

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus