Jelenlegi hely

Jó hír: egyre több állást hirdetnek meg

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, augusztus 30 - 06:36 | Színes
A Profesia.sk portál az augusztus 17-től 23-ig terjedő időszakban 4 049 új munkaajánlatot tett közzé. Mint ahogy a portál egy sajtótájékoztatón közölte, öt hónap után először jelenik meg ilyen jelentős számú állásajánlat.
Jó hír: egyre több állást hirdetnek meg

A portál 4 ezer feletti állásajánlatot utoljára a március 9-től 15-ig terjedő időszakban tett közzé. Az új álláshirdetések számának növekedése főleg az utóbbi négy hétben figyelhető meg. Az ezt megelőző hetekben stabilizálódtak a számok, ismerteti a Profesia.

A legrosszabb helyzet áprilisban volt. A munkáltatók ekkor csak 8 409 munkaajánlatot tettek közzé, ami az előző évi hasonló időszakhoz képest 62 százalékos visszaesést jelentett.

„A helyzet szerencsére hónapról hónapra javul. Júliusban már kedvezőbb, mindössze 28 százalékos volt az évközi csökkenés“  – tudatták. A Profesia.sk tartja nyilván a legtöbb kereskedelmi és termelési állásajánlatot. A július 1-től augusztus 25-ig terjedő időszakban ez a két ágazat adta az ajánlatok egyharmadát. A sorban a következő helyen a közlekedés, az IT- és az adminisztratív ágazat áll. Az első tíz ágazat közé bekerült az iskolaügy is, miközben a tanítói állás az egyike azon keveseknek, melyekből több ajánlat érkezik, mint tavaly.

A munkáltatók nyáron leginkább gyártási operátorokat, eladókat és adminisztratív dolgozókat kerestek. „A legkeresettebb 10 között túlsúlyban vannak a középiskolai végzettséget megkövetelő pozíciók“  – derül ki a tájékoztatóból.

Az állást keresők leginkább az adminisztratív munkakörök, a csúcsmenedzseri pozíciók, a kereskedelmi, marketinges, személyzeti és újságírói tevékenység iránt érdeklődtek. A jelentkezők körében a legnépszerűbb a regionális menedzseri és a telemarketinges pozíció volt. Mindkét említett esetben átlagosan több mint 120-an jelentkeztek egy állásajánlatra.

forrás: Felvidék.ma