Back to top

Jelentkezz a Krakkói Ifjúsági Világtalálkozóra!

Publikálva: 2016, április 2 - 10:36
Dunaszerdahelyről is várják Krakkóba a fiatalokat, amely egyedülálló lehetőség a Szentatyával, Ferenc pápával való találkozásra – jelezte portálunknak a Nagyszombati Egyházmegye Ifjúsági Bizottsága.

A 2016-os év legizgalmasabb ifjúsági eseménye a Krakkói Ifjúsági Világtalálkozó, amely először kerül megrendezésre „elérhető távolságban” hozzánk. Enyhe túlzással soha vissza nem térő alkalom a csoportos részvételre számotokra is, hiszen a Szentatyával, Ferenc pápával is lehet találkozni (a Szentatya fogadása, közös keresztút a Szentatyával, virrasztás és a zárószentmise).

Ez adta az ötletet, hogy négy szlovákiai egyházmegye (Pozsony, Nagyszombat, Nyitra és Besztercebánya) magyar fiataljai – mintegy 100 ember – egy csapatként vegyenek részt ezen az eseményen. A közös zarándoklatra 2016. július 25. (hétfő) és augusztus 1. (hétfő) között kerül sor.

Az elszállásolás a költségek elfogadhatóbbá tétele érdekében egy Krakkó melletti kisváros középiskolájában lesz. A szálláshoz karimatka és hálózsák szükséges. Az étkezés ugyanezen okból kifolyólag szintén saját szervezésű lesz. Ezzel és támogatóink segítségével tudjuk elérni, hogy a részvételi díj maximum 140 € tesz ki (egyébként közel 300 € lenne). Amennyiben újabb támogatást sikerül szerezni ez az összeg még alacsonyabb is lehet. A befizetett részvételi díj magába foglalja:
• a legkisebb összegű (50€) ún.A4-es csomagot, amely a következőket tartalmazza:
   - program
   - közlekedési jegy
   - biztosítás
   - zarándokcsomag
• szállást hét éjszakára
• étkezés félpanzió (7x reggeli, 4x vacsora, 2x ebéd)
• szlovákiai biztosítást
• utazási költséget (autóbusz díja)
• szolidaritási díj (10 € - minden európai résztvevő fizeti a szegény országokból érkező fiatalok támogatására)

A bejelentkezés saját regisztrációs rendszerünkben történik az egyházmegyék szerinti felelős atyáknál. A regisztráció március folyamán indul el és április végéig tart. A feltüntetett részvételi díjat (140€) 100 bejelentkező számára tudjuk biztosítani. Az számít bejelentkezettnek, aki befizette az előleget (60€) legkésőbb április 30-ig a következő számlaszámra IBAN: SK77 5200 0000 0000 1307 0681. A kommentben vagy megjegyzésben ne felejtsétek el feltüntetni a befizető nevét!

A részvételi díj befizethető készpénzben is egyházmegyéd felelősénél is.

A befizetett előleget nincs módunkban visszaadni, de lehetőség van magad helyett más személyre átruházni és aztán egymás közt kell rendeznetek az anyagiakat. Viszont értesíteni kell az egyházmegyei felelőst a változásról. 

A részvételi díjból fennmaradó 80 € befizetési határideje június 15. Amennyiben eddig a határidőig nem kerül befizetésre a hiányzó összeg másnak adunk lehetőséget a részvételre. A részvételi díj befizethető egy összegben is az előleg befizetésére megadott határidőig, vagyis április 30-ig.

A részvételi korhatár 18–35 évben van megszabva azzal, hogy 16 évesek egyéni elbírálás alapján részt vehetnek a találkozón szülői engedéllyel és egy, a találkozón résztvevő nagykorú személy felelősségvállalásával a fiatalkorú résztvevőért. Ez a körültekintő hozzáállás azért szükséges, mert 1–2 millió résztvevőre számítanak a szervezők, ami a fiatalok részéről nagyfokú önállóságot és felelősségteljes hozzáállást kíván.

Az  ifjúsági világtalálkozón elsődlegesen a magyar katekéziseken veszünk részt, amelyek püspökök előadásában 3 helyszínen fognak zajlani az egyes napok délelőttjein. Bővebb és naprakész információkat az ifjúsági világtalálkozó magyar oldalán olvashatsz a www.krakko2016.hu weboldalon, de megtalálhatod Facebookon is. Az általunk szervezett csoportos kiutazásról egyházmegyéd részéről felelős atyánál, plébániádon, valamint Olgyay Csaba ifjúsági referensnél is érdeklődhetsz. 

Ne felejtsd, hogy egyedülálló eseményen van lehetőséged részt venni, amelyre nagy-nagy szeretettel várunk Téged és barátaidat!

Az előkészítő team:

Hutár Márk, 0904/843915 – marcus55 [at] post.sk – Besztercebányai Egyházmegye

Jelencsics Erich, 0908/633292 – erich.jelencic [at] gmail.com – Nagyszombati Egyházmegye

Farkas Zsolt, 0904/942790 – zoticus88 [at] gmail.com – Nyitrai Egyházmegye

Kollárik Dávid, 0915/383040 – kollarik13 [at] uniba.sk – Pozsonyi Egyházmegye

Olgyay Csaba, 0904/362159 – olgyayc [at] gmail.com   

 

A levél bővebb változatának letöltése

A Jelentkezési lap letöltése

A szülői beleegyezés letöltése

Ezt már olvasta?

Címkék: katolikus
Cookies