Jelenlegi hely

Jazzköltészet

Publikálva: 2017, november 6 - 15:56 Klub
Miként lehet összetapasztani két művészeti ágat? Egyáltalán, elválik a kettő? Zene és költészet közös gyökereiről és közös történetükről. Vendégünk Ágoston Béla jazz zenész és Gyukics Gábor költő, műfordító Moderátor Beke Zsolt, a dunszt.sk főszerkesztője
Esemény időpontja: 
Szerda, 2017, november 15 - 19:00
Helyszín: 
NFG klub, Dunaszerdahely, Bartók Béla sétány 1
Belépő: 
0,-
Költészet és zene vajon különválasztható? A két művészeti ág közös gyökerekkel rendelkezik. A vers zeneisége és a zene líráisága ma is erről beszél. Újabb kapcsolódásaik azonban másról is hírt adnak. Egy közös (virtuális) térben inspirálják egymást. Vajon hogyan hat egymásra a két művészeti ág Gyukics Gábor költő, műfordító és Ágoston Béla jazz-zenész művészetében? 
Gyukics Gábort nemcsak kiváló költőként ismerhetjük, aki az alkotás nem ortodox útjait kutatja, hanem műfordítóként is, aki más mellett a zene és költészet ősibb kapcsolatát mutató indián költészetet is fordítja. 
Ágoston Béla pedig több formációt segített sikerhez szaxofonjátékával, az improvizatív műfaj mellett népzenével is foglalkozik, színházi előadáshoz ír zenét, vagy éppen Kispál-feldolgozásokat ad elő klasszikus módon. 
A belépés ingyenes