Back to top

A járási versenyeken eredményes diákokat díjazták

Publikálva: 2018, június 7 - 13:21
A Nagyszombati Járási Hivatal oktatási osztályának meghívására gyülekeztek június 6-án a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola koncerttermében a tanulók az egész Dunaszerdahelyi járásból. Azok, akik a legrátermettebbnek bizonyultak a tantárgyi olimpiák idei járási fordulóiban, tehát a képzeletbeli dobogón végeztek.

Veronika Slamková a Nagyszombati, Mészáros Csilla a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal, Píver Pelech Stella pedig a Dunaszerdahelyi Városi Sport- és Szabadidőközpont képviseletében köszöntötte őket és kísérő tanáraikat.

A szervezők egy kis meglepetéssel is készültek: Tóth Sára, a Dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskola nyolcadikosa, a művészeti alapiskola ígérete fuvolajátékával ajándékozta meg hallgatóságát. Sára remek produkciója után pedig következett az összejövetel csúcspontja: az ifjú tehetségek jutalmazása tantárgyak és kategóriák szerint.     

Az okleveleket és az ajándékutalványokat a matematika-, a fizika-, a biológia-, a kémia-, a történelem és a földrajzolimpia járási fordulóinak elnökei adták át az ifjú tehetségeknek. Akadtak olyanok, akiknek a neve többször is elhangzott, de a Szabó Gyula Alapiskola Szalai Balázsa különösen kiemelkedett a mezőnyből, hiszen a négy természettudományi tantárgy versenyéből hármat megnyert (a fizikát kerületi szinten is!), biológiaolimpián pedig bronzérmes lett.

Beszámolónk végén pedig megmutatjuk, milyen előkelő helyeket foglalnak el a dunaszerdahelyi iskolák az összesített ranglistán, amelyet az elért dobogós helyezések száma alapján állítottunk össze:

1. Szabó Gyula Alapiskola, Dunaszerdahely: 19

2. M.R. Štefánik Nyolcosztályos Gimnázium, Somorja: 12

2. Vámbéry Ármin Alapiskola, Dunaszerdahely: 12,

4. Bel Alapiskola, Somorja: 7

5. Korvin Mátyás Alapiskola, Somorja: 4, Nyárasdi Alapiskola: 4

6. Kodály Zoltán Alapiskola, Dunaszerdahely: 3,  Bartók Béla Alapiskola, Nagymegyer: 3, Református Alapiskola, Alistál: 3

Nagy Adorján

 

Ezt már olvasta?

Cookies