Back to top

Itt az új „Link History” funkció

Publikálva: 2024, január 7 - 15:02
A Facebook anyavállalata, a Meta bevezetett egy új lehetőséget, ami a Link History, vagy magyarul hivatkozáselőzmények névre hallgat. Ez gyakorlatilag egy kapcsolót jelent, amivel ki lehet kapcsolni a megnyitott linkek figyelését, illetve a böngészési adataink felhasználását a közösségi oldal számára.
Itt az új „Link History” funkció

A Facebook alkalmazásban van egy beépített böngésző, alapértelemezetten ebben nyílnak meg a linkek, ha rákattintunk egy bejegyzésre. A közösségi oldal automatikusan menti az ezen keresztül megnézett oldalak, cikkek hivatkozását, ez gyakorlatilag úgy működik, mint más böngészőkben az előzmények funkció. Ezeket az adatokat ráadásul nem meglepő módon felhasználják a hirdetések megjelenítésénél, vagyis nagyobb eséllyel kapunk olyan témákban reklámokat, amikkel kapcsolatban linkeket nyitottunk meg, cikkeket olvastunk el.

A most bevezetett új Link History, vagy magyarul hivatkozáselőzmények funkció lehetővé teszi, hogy kikapcsoljuk a böngészései előzmények mentését a Facebookon belül, és ezáltal a böngészési adataink sem kerülnek majd felhasználásra, legalábbis elvileg. Fontos megjegyezni, hogy az új kapcsoló egyelőre nem mindenkinél jelent meg, régiónként eltérhet a bevezetés ideje, ha még nem látod, akkor érdemes türelmesen várni.

Így tudod be- és kikapcsolni a hivatkozáselőzmények mentését:

  • Koppints bármilyen hivatkozásra a Facebook alkalmazásban a Facebook mobilböngésző megnyitásához.
  • Koppints a jobb alsó sarokban található További lehetőségek ikonra (három pont jelöli), majd a Böngészőbeállítások lehetőségre.
  • A hivatkozáselőzmények bekapcsolásához koppints a Hivatkozáselőzmények engedélyezése melletti kapcsoló ikonra a tiltáshoz vagy az engedélyezéshez.

Fontos: kikapcsolás esetén törlésre kerülnek az előzmények, de akár 90 napba is telhet, mire a Meta valóban törli ezeket az adatokat.

Ha nálad még nem jelent meg az új opció, akkor is van lehetőséged a mentett előzmények manuális törlésére, a beállítást ugyanott találod. Ez esetben azonban a későbbi böngészési adatok ugyanúgy mentésre kerülnek.

Forrásvia / napidroid

Ezt már olvasta?

Cookies