Back to top

Ismertek Dunaszerdahely 2024-es Pro Urbe díjasai!

Publikálva: 2024, március 19 - 15:49
A városi képviselő-testület 2024. március 19-ei ülésén 21 „igen“ szavazattal erősítette meg a városi díjjavasló bizottság ajánlását. Ennek értelmében városunk legrangosabb díját, a Dunaszerdahely Pro Urbe díjat hárman, a Dunaszerdahely Pro Urbe Juvenis Díjat, a Dunaszerdahely Város Díszpolgára címet, illetve a Dunaszerdahely Város Pro Educatione díját egy-egy személy kapja 2024-ben.
Ismertek Dunaszerdahely 2024-es Pro Urbe díjasai!

A képviselő-testület döntésével ismertté váltak Dunaszerdahely város 2024-es díjazottjai.

Kik kapják az idén városunk legrangosabb elismeréseit?

 

Dunaszerdahely Város Díszpolgára cím

Dobrovits Mihály, PhD
A Vámbéry Tudományos Kollégium elindításáért, a Vámbéry Polgári Társulást segítő sokéves munkájáért, a Vámbéry-örökséget támogató, a Vámbéry Napokon és a Vámbéry Tudományos Konferencián végzett negyedszázados munkásságáért.

Dunaszerdahely Város Pro Urbe Díj

Érsek Rezső
A kultúra területén végzett több évtizedes munkásságáért, a Szent György Kórusban, illetve a Four Art Singersben végzett aktív munkájáért, és a több évtizedes zenei tevékenységéért 70 éves életjubileuma alkalmából.

Polaček Piroska
A sport területén végzett kimagasló egyéni sikereiért, az 1980-as olimpián, a csehszlovák kézilabda-válogatott tagjaként elért történelmi sikerért, és több generációt érintő nevelői tevékenységéért 70 éves életjubileuma alkalmából.

HC DAC Dunaszerdahely
A sport területén, a város sportéletében végzett tevékenységért, a 2023 májusában elért történelmi sikerért, a szlovák bajnoki cím megszerzéséért.

Dunaszerdahely Város Pro Urbe Juvenis Díj

Husvéth Rebeka
A sport területén, a boccia sportban elért eredményeiért, kiemelve a múlt évben Portugáliában elért világbajnoki második helyezést, a város jó hírnevének terjesztéséért.

Pro Educatione Díj 2024

Kálmán Miklós
A városi díj rangjára emelt pedagógus díjat, a Pro Educatione Díjat az oktatói-nevelői munkájáért, a kitűnő pedagógiai eredményekért, az ifjúság neveléséért - nemcsak a tanítási folyamat keretében, hanem azon kívül is, pályafutása során elért eredményeiért.

 

A díjazottaknak szerkesztőségünk nevében is gratulálunk, további jó egészséget kívánunk!

-et-, rovin

Ezt már olvasta?

Cookies