Back to top

Isaac Christie-Davies: Küzdeni tudásból és lélekerőből jeles

Publikálva: 2021, február 16 - 12:11
A walesi középpályás volt csapatunk egyetlen újonca az első tavaszi fordulóban – ő lett a 381. játékos, aki a DAC színeiben pályára lépett az élvonalban.
Isaac Christie-Davies: Küzdeni tudásból és lélekerőből jeles

Isaac Christie-Davies vasárnap Csák Máté vára alatt mutatkozhatott be a Fortuna Ligában. „Egy nagyon eseménydús meccs volt. Az első félidőben nagy helyzeteink voltak, amelyek azonban kimaradtak, az ellenfél pedig kétgólos előnyre tett szert. Nehéz helyzetbe kerültünk, ám a második negyvenöt percben az együttes a szebbik arcát mutatta és megérdemelten harcoltunk ki egy pontot. Csalódottak vagyunk az eredmény miatt, győzni akartunk. A második játékrészben mutatott teljesítményre azonban büszkék lehetünk” – értékelte a hatgólos döntetlent a walesi középpályás.

Két felkészülési találkozó után a vasárnapi volt a 23 éves labdarúgó első tétmérkőzése klubunk színeiben. Christie-Davies a 381. DAC-játékos, aki pályára lépett az élvonalban. „Lassacskán összecsiszolódom a csapattal, minden edzéssel jobb a helyzet, de az első tétmérkőzés mindig nehéz. Jól éreztem magam a pályán csak kár az elszalasztott győzelemért” – mondja az angol második ligás Barnsley kötelékébe tartozó futballista, aki a szezon végéig kölcsönbe érkezett Dunaszerdahelyre. Bemutatkozása alkalmával rögtön gólpasszt jegyzett, hiszen Nicolaescu fontos szépítő találatánál ő volt a beadás feladója. „Az edzéseken sokszor gyakoroltuk a csatárjainkat kereső beadásokat az ellenfél tizenhatosában. Ion szépen fejezte be a támadást, a gól pedig erőt és reményt adott az egyenlítésre. Bíztam benne, hogy képesek vagyunk fordítani a meccs állásán. Nem jött össze, mert az egyenlítés után ismét hátrányba kerültünk. Viszont küzdeni tudásból és lélekerőből jelesre vizsgáztunk, ezért voltunk képesek harmadszor is betalálni.”

A tabella második és tizedik helyezettjének a párharca kiváló támadófutballt hozott, mindkét oldalon rengeteg helyzettel. „Bebizonyosodott, hogy a Fortuna Liga egy jó színvonalú bajnokság, amelyben sok ügyes és minőségi futballista szerepel. Az idegenbeli összecsapások mindegyik bajnokságban rendkívül nehezek, ám ha harcban akarunk lenni a bajnoki címért, akkor az ilyen találkozókat is sikeresen kell vennünk.” 

 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?