Back to top

Irodalomnépszerűsítő szimpózium lesz pénteken

Publikálva: 2022, december 15 - 06:30
A Szlovákiai Magyar Írók Társasága december 16-án, 9.00 órától tartja irodalom- és olvasásnépszerűsítő szimpóziumát, a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesületével közösen. Az eseménynek a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria (Vermes-villa) ad otthon.
Irodalomnépszerűsítő szimpózium lesz pénteken

A szimpózium programja:

Nyitóbeszédet mond Hodossy Gyula, a SZMÍT elnöke.

Előadások:

Sipos Forgon Szilvia: Egy levéltár rejtett kincsei – A digitális források élményközpontú használata az irodalom népszerűsítésében

A Szlovákiai Magyar Levéltárban feldolgozott írói hagyatékok üzenetei.

Danajka Kontár Piroska: Beavatás az olvasásnépszerűsítés titkaiba

A hidaskürti iskola diákjai nyerték tavaly A Nagy Könyves Beavatás versenyt A hidaskürti csapat a Sorok között olvasók névvel regisztráltak, segítőjük Danajka Kontár Piroska tanárnő volt, tagjai: Tuman Lili Anna, Mészáros Renáta, Szabó Anikó. A tavalyi versenyről számolnának be, sőt, friss élményeiket is megoszthatják, hiszen az idei versenyen is részt vesznek.

Besnyei Júlia: A mese és az olvasás szeretete roma szemmel/szívvel

A szerző egy programot vezet, melynek célja az olvasás szeretetére való nevelés a hátrányos helyzetű családokban, valamint a téma köré szervezett nyári táborokban szerzett tapasztalatok alapján.  

Póda Erzsébet: Te mit olvastál?

Az olvasás és az irodalom népszerűsítése az író-olvasó találkozókon szerzett tapasztalatokra építve.

Az eseményen díszoklevelek átadására is sor kerül azon könyvtárosok részére, akik az irodalom népszerűsítése területén kiemelkedő eredményeket értek el.

(szmit)

Ezt már olvasta?

Cookies