Back to top

Interaktív kiállítás nyílt a Csaplár VMK-ban - Videóval

Publikálva: 2022, január 27 - 17:52
Az első tíz év – Szemelvények a Magyarság Háza életéből című interaktív kiállításának megnyitója volt a Csaplár Benedek VMK jubileumi évének első rendezvénye.
Interaktív kiállítás nyílt a Csaplár VMK-ban - Videóval

A magyar kultúra napján indította el a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ jubileumi, 45. évét.

„Külön öröm, hogy a Magyarság Háza kiállításával indulhatott a Csaplár jubileumi programsorozata“ - mondta el köszöntőjében Takács Tímea, a VMK igazgatónője.

„A megalakulásának 10. évfordulóját tavaly ünneplő Magyarság Háza Budapest után a kiállítás első állomásaként Dunaszerdahelyt választotta, ami megtiszteltetés a városnak és a művelődési központnak egyaránt“ - tette hozzá az igazgatónő.

Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatónője ünnepi megnyitójában röviden vázolta az intézmény elmúlt tíz évének történetét. Elmondta, a minden magyar összetartozását jelképező intézmény célja a Magyarország határain innen és túl élő magyar közösségek közötti kapcsolatok erősítése, a pozitív magyarságkép kialakulásának, a magyarság értékmegőrző képességének segítése, az egymás iránti felelősségérzet kialakítása, elmélyítése.

„A Magyarság Háza rendezvényei a nemzeti identitás erősítését szolgálják, bemutatják a világ magyarságára jellemző értékeket, eredményeket, teljesítményeket, sikereket. Megismertetik a hazai és határon túli közönséget a hungarikumokkal, az épített és szellemi örökséggel, a magyar kultúrkincsekkel, a tudományos, szellemi és fizikai teljesítményekkel“ - emelte ki Csibi Krisztina.

A tematikusan rendezett kiállítást alkotó utazóládák a magyarság életét, ruháit, ételeit, kultúráját, zenéjét mutatják be a látogatóknak, igazából azt, hogy milyenek vagyunk mi, magyarok.

A megnyitó családias hangulatát Vadkerti Imre és Bertók István tették meghitté.

A Kárpát-medencében első alkalommal bemutatott tárlat március végéig tekinthető meg.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies