Back to top

Imakilencedek február első hétvégéjén a Felvidéken

Publikálva: 2021, február 8 - 08:50
Imakilenced lesz a magyar papokért és folytatódik a Boldog Batthyány László tiszteletére szervezett imakilenced is a Pázmaneum Polgári Társulás szervezésében.
Imakilencedek február első hétvégéjén a Felvidéken

A Pázmány Péter Imakilenced még 2020. október 4-én, vasárnap, Pázmány Péter születésének 450. évfordulóján kezdődött meg Légen, szentmise keretében, a helyi plébániatemplomban. A továbbiakban mindig az adott hónap első szombatján vagy vasárnapján más-más egyházközségben kerül sor a további állomásokra. Novemberben Nagycétényben imádkoztak erre a szándékra, december 6-án Szőgyénben a szentmise keretében folytatódott az Imakilenced. 2021 januárjában Nádszegen  imádkoztak erre a fontos szándékra szentmise keretében. Február 6-án, szombaton 10 órakor Nagycsalomján, a plébániatemplomban folytatódik az ima. Kapcsolódjunk bele minél többen! Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, könyörögj érettünk! 

A Pázmaneum Társulás az idei esztendőt Boldog Batthyány-Strattmann László emlékévének hirdette meg a Felvidéken. 

A Batthyány-emlékév nyitó szentmiséjére a csallóközi Légen került sor január 30-án, szombaton. A szentmisét Galgóczi Rudolf helyi plébános atya celebrálta s online közvetítéssel volt megtekinthető. Az  Imakilenced keretében összesen 9 héten át egy-egy alkalommal mindig más helyszínen imádkozunk hozzá egészen március 23-áig, boldoggá avatásának 18. évfordulójáig. Február 7-én vasárnap Nádszegen folytatódik az Imakilenced, a 10.30-kor kezdődő online szentmisében, amely a plébánia FB-oldalán tekinthető meg, itt: https://www.facebook.com/nadszegiplebania.

Ezekben a járvány által sújtott időkben kérjük közbenjárását a betegek gyógyulásáért, az orvosok és az egészségügyben dolgozók testi-lelki megerősítéséért!

Boldog Batthyány-Strattmann László, szegények orvosa, könyörögj érettünk!

Ezt már olvasta?

Címkék: Pázmaneum