Back to top

II. Sikabonyi szabadtéri főző- és házi sütemény verseny

Publikálva: 2016, június 3 - 13:21
Szeret sütni-főzni szabad tűzön? Netán van egy remek receptje, amit szívesen kipróbálna, vagy csak jól akarja érezni magát családjával, barátaival sütés-főzés közben? Ha csak egyszer is igennel válaszolt, akkor Önnek Sikabonyban a helye!

A Sikabony Polgári Társulás ezúton is szeretettel hívja és várja a gasztronómia szerelmeseit a II. Sikabonyi szabadtéri főző- és házi sütemény versenyre.

A versenyszabályzat:

1. Szabadtűzön készült egytál ételek főzése bográcsban.
2. Szabadtűzön sült ételek, grillen vagy tárcsán.
3. Otthon készített édes vagy sós sütemények, amelyek lehetőség szerint az idénynek megfelelő gyümölcs vagy zöldség felhasználásával készülnek. (A házi sütemények versenyébe benevezett, otthon elkészített süteményeket az értékelés előtt egy órával kérjük a zsűrinek bemutatni!)

Az ételek elkészítési lehetőségei: nyílt, természetes tűzön (gáz, illetve villanyáram használata tilos), bográcsban, grillen, vagy tárcsán.

A nyersanyagot és a főzéshez szükséges ízesítő, kiegészítő anyagokat főzési kategóriánként minden csapat hozza magával. A tálaláshoz szükséges műanyag tányérokat és evőeszközöket a szervezők biztosítják. Amennyiben a csapatok a szakmai zsűrinek felkínált adagot szeretnék a  kedvezőbb elbírálás reményében igényesebb módon bemutatni, akkor az ehhez szükséges tárgyi eszközöket szíveskedjenek magukkal hozni. Minden főzőhelyhez 1 sörasztalt és 2 db sörpadot helyezünk el. A versenyhez szükséges eszközökről a csapat gondoskodik (bogrács, rostsütő, állványok, vágódeszkák, kések, grill-eszközök, illetve a higiénia betartásához szükséges mosogatószerek és mosogatóeszközök). Zsűrizés és a készített ételek elfogyasztása után minden csapat köteles a saját területét rendbe rakni. A rendezőség a főzéshez szükséges tűzifát és vizet is biztosítja!

Nevezési díj befizetése:
A nevezési díj 20 € csapatonként.
A csapatok mindhárom kategóriában is indulhatnak. A nevezési díjat a verseny után a szervezőség a résztvevő csapatoknak visszaadja.

A nevezési díj befizetése személyesen Sidó Jánosnál (+421 905 358 530), Fodor Mihálynál (+421 908 616 122), illetve Magyarics Jutkánál ( +421 915 708 683 ) tehető meg.

Főzési adagszám: Nincs korlátozva. Fontos, hogy a versenyben részt vevő csapatok olyan mennyiségű ételt készítsenek, hogy a szakmai zsűrinek be tudjanak mutatni 1 adagot, valamint hogy az érdeklődőknek lehetőségük nyíljon legalább 5 adagot megvásárolni kóstolójegy ellenében. A szervezők a rendezvényen kóstolójegyeket árusítanak majd 2 € értékben a közönség számára. A csapatok a kóstolójegyeket a szervezőknél visszaválthatják és a névérték felét , tehát 1 €-t kapnak vissza jegyenként a költségeikhez való hozzájárulásként. Ételt készpénzért árusítani tilos!

Az elkészült ételeket, sülteket szakmai zsűri fogja elbírálni Benke László (Laci bácsi), az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Nagymestere, olimpiai bajnok, mesterszakács, mestercukrász és Bene Sándor mesterszakács, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend lovagja, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szövetségi zsűritagja vezetésével.

Jelentkezési határidő:  2016. június 11.
A részvétel feltétele a nevezés leadása, illetve a nevezési díj befizetése.
A verseny napja: 2016. június 18.
Helyszín: SIKABONYI KÖZÖSSÉGI HÁZ, Lesná ul. 436, Dunajská Streda

Regisztráció: 7.30 – 8.00.  /  A verseny hivatalos kezdete: kb. 8.30.
Elkészítési időtartam: 8.30 – 13.00  között.  /  Zsűrizés: 12.30–14.00 között.

A csapatok és az érdeklődő közönség számára a rendezőség térítés ellenében hűtött sört, kávét, üdítőket és ásványvizet biztosít.

FONTOS!
A főzőversenyt kedvezőtlen időjárás esetén is megtartjuk! Ebben az esetben a csapatok maguk gondoskodnak eső és szél elleni védelemről.

A jelentkezési lap online verziója itt érhető el

Ezt már olvasta?

Cookies