Back to top

Ihlettel telt galéria

Publikálva: 2019, október 26 - 07:49
Péntek este a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete tematikus, nagyon színvonalas kiállításának megnyitóján üdvözölte a vendégeket Iván Péter, a Kortárs Magyar Galéria vezetője.
Ihlettel telt galéria

Szavai szerint a MAOE ezen meghívásos kiállításának első állomása a dunaszerdahelyi Vermes-villa, majd a gyűjtemény Szentendrére költözik át. Az idén az alkotások központi témája az Ihlet, egyben Ady Endrére is emlékeztek a művészek.

Bevezetőjében a galéria igazgatója köszöntötte városunk két alpolgármesterét, A. Szabó Lászlót és Karaffa Attilát, a MAOE Képzőművészeti Tagozatának elnökét, Varga-Amár László, Munkácsy-díjas festőművészt, a KMG kuratóriumából Szakál Mária festőművészt, majd átadta a szót a kiállítás kurátorának, Varga-Amár Lászlónak.

„Dunaszerdahelyen értékek születnek. Művészeti téren meg kell említeni a 25 éves Kortárs Magyar Galériát, vagy a már 20 éves nemzetközi művésztelepet, és már 7. alkalommal nyílik meg itt a MAOE Festőművészeti Tagozatának meghívásos kiállítása is. Ez a mostani egyfajta folytatása a korábbi évek kiállításainak”- kezdte megnyitóját a tárlat kurátora.

Az idén Ady Endre előtt tisztelegnek a kiállító művészek, ezúttal a MAOE 40 tagjának alkotásai kerültek a Vermes-villa falai közé. Rövid megnyitójában Varga-Amár László kiemelte, azért is fontos a kortárs művészet, mert „a mai kortársak a jövő klasszikusai”.

A kiállítás november 15-ig tekinthető meg, hétfőn 9.00 - 13.00 óra, keddtől-péntekig 9.00 - 17.00 óra, szombaton pedig 10.00 - 16.00 óra közt.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies