Back to top

Így lettek bajnokok a dunaszerdahelyi lányok - VIDEÓ

Publikálva: 2023, április 23 - 10:34
A HC DAC a cseh-szlovák női kézilabda-bajnokság (MOL Liga) vasárnapi utolsó előtti fordulójában magabiztosan győzte le a sereghajtó Stomfa (Stupava) csapatát, bebiztosítva ezzel a bajnoki címét. A lelkes szurkolók már a mérkőzés előtt fantasztikus hangulatot varázsoltak a városi sportcsarnokba, az utolsó percekben pedig már zúgott a „bajnokcsapat" rigmus, majd kezdetét vette a féktelen ünneplés.
Így lettek bajnokok a dunaszerdahelyi lányok - VIDEÓ

A dunaszerdahelyi kézis lányok csapata a vasárnapi találkozó toronymagas esélyese volt, hiszen a sereghajtó Stomfa csupán egy pontot szerzett az idei kiírásban. Az első néhány perc még sorosan alakult, a szünetre azonban már 19:10-es eredmény állt az eredményjelzőn. A második félidőben a lányok folyamatosan növelték az előnyüket, a játékosok közül Pénzes Mónika jeleskedett leginkább, aki 12 gólt szerzett, ebből tízet a második játékrészben.

Végül a DAC 43:18 arányban múlta felül a sereghajtó Stomfát, bebiztosítva ezzel a bajnoki címét.

Debre Viktor, a klub vezetőedzője stábunknak elmondta, hogy nem is a nyertes mérkőzés volt számukra a legnagyobb élmény, hanem az azt követő ünneplés, amely megkoronázta ezt a történelmi sikert.

"Nekünk van a legjobb közönségünk. Mindig mondom a lányoknak, hogy egy játékosnak a legszebb érzés, ha ilyen közönség előtt tud játszani. Már ezért érdemes kézilabdázni" - mondta.

Forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies