Back to top

Így játszott a kézilabda-utánpótlás a hétvégén

Publikálva: 2024, február 14 - 12:21
A HC DAC A-csapata Porubán játszott bajnokit a hétvégén. A fiatalabb korosztályok sem tétlenkedtek, az utánpótlás: az U19, az U17, az U12A és B szintén idegenbe utaztak, Stomfán, illetve Szereden vendégszerepeltek.
Így játszott a kézilabda-utánpótlás a hétvégén

Lássuk, kinek, hogy sikerültek a mérkőzések.

Bozsóky Marek, U19: „Ezen a héten Stomfa csapata ellen nagy csatát vívtunk. A lányok az első perctől küzdő csapatjátékkal megmutatták a hazaiaknak, hogy nem adjuk könnyen magunkat. A 20. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de sajnos az első félidő végére a hazaiak elhúztak öt góllal.

A félidőben a csapat megnyugodott és a második játékrészben a pályán csodálatos játékot produkált. A hazai csapat 15 percig nem tudott gólt lőni, védelmünk olajozottan működött, a lányok segítették egymást, kapusunk, Barbi bezárta a kaput és stop táblával üdvözölte a lövéseket. A támadásokat sajnos sokszor nem sikerült góllal befejezni, de így is döntetlenre, majd vezetésre fordítottuk a meccset. Sajnos a végén nem sikerült az utolsó támadás, így döntetlennel végződött ez a meccs.

A végére meg szeretném dícsérni a csapatot, ahogy játszottak, hogy nem adták fel a meccset, és hogy 60 percig harcoltak.”

U19 - 1. liga, felsőági rájátszás (1.-6.) 4. forduló
2024. február 10., Stomfa
HC Tatran Stupava - HC DAC Dunaszerdahely 16:16 (13:8)

Brunczvik Tünde, U17: „Már két hete az edzésen több hiányzónk van betegség miatt. A mérkőzésre is az idősebb diáklányokkal kiegészülve utaztunk el, nekik ezúton is köszönjük a segítséget!

Rosszul kezdtük a mérkőzést, sok helyzet kimaradt, ellenfelünk kapusa nagyon jó napot fogott ki, amit már az U19-es mérkőzésen is bizonyított és a lányok talán ennek tudatában tartottak is tőle. A második félidő elején a megbeszéltek szerint támadtunk és védekeztünk, közelebb is zárkóztunk, de sajnos többször játszottunk emberhátrányban.

A lányok a végére el is fáradtak, páran betegség után voltak, ráadásul több meghatározó játékos nélkül kellett küzdeni a csapatnak.”

U17 - 1. liga, felsőági rájátszás (1.- 6.) 4.forduló
2024. február 10., Stomfa
HC Tatran Stupava - HC DAC Dunaszerdahely 24:15 (11:5)

Mészáros Ildikó, U12 A: „Pénteken Szeredre utaztunk, hogy a Nagyszombat megyei bajnokságban lejátsszuk első tavaszi mérkőzésünket. Az előjelek nem voltak a legjobbak, sajnos, sok a betegünk és sérültünk. Kapus nélkül, hét játékossal ültem fel a buszra. Egyik játékosunk bevállalta a kapus posztot, így gyakorlatilag a lányok csere nélkül játszották le a mérkőzést. Szoros mérkőzésen ugyan kikaptunk, de minden elismerésem a lányoké, mert végig küzdöttek, nem adták fel és még jól is játszottak. Én úgy láttam, hogy támadásban a jó megoldások, szép dolgok a mi oldalunkon voltak, valamint védekezésben tudtunk labdákat szerezni.”

U12 A - Nagyszombat megyei bajnokság
2024. február 9., Szered
HK Slávia Sereď - HC DAC Dunaszerdahely A 23:21 (13:11)

Szerencsés Márk, U12 B: „Azzal a céllal érkeztünk a meccsre, hogy a múltkori 41 kapott gólt redukáljuk és próbáljunk meg tisztes távolságban maradni a gólkülönbség tekintetében. Úgy gondolom ezt nagy részben teljesítettük. Már megvoltak a helyzeteink, de sajnos még nem tudtuk őket nagyobb százalékban értékesíteni. Az eredmény ellenére meg voltam elégedve a lányokkal, a hozzáállással és a küzdelemmel!”

U12 B – Nagyszombat megyei bajnokság
2024. február 9., Szered
HK Slávia Sereď - HC DAC Dunaszerdahely B 28:10 (15:5)

Facebook / HC DAC Dunaszerdahely

Ezt már olvasta?

Cookies