Back to top

Így élem meg én...

Publikálva: 2020, március 29 - 12:21
Soha nem gondoltuk volna, hogy 2020-ban bekövetkezik az, amit eddig csak filmeken láttunk: egy világjárvány kényszerít bennünket eddigi megszokott életünk teljes átrendezésére. Ki hogyan reagál az új kihívásra, hogyan rendezi napjait, miképp figyel a maga és családja, környezete egészségére? Egyáltalán: hogyan telnek a kényszerű bezártságban töltött napjai? Erről kérdeztük Masszi Jánost, a Vámbéry Alapiskola igazgatóját.
Így élem meg én...

Nehéz időszakot élünk meg nap mint nap. Véleményem szerint a legfontosabb, hogy mindenki felelősségteljesen és kreatívan cselekedjen minden nap. Felelősségteljesen, hogy a megelőző és a vírus terjedését lassító intézkedések hatékonyak legyenek, a kreatív hozzáállás azért fontos és nélkülözhetetlen a legtöbb azelőtt szokványos cselekedeteinknél, hogy gördülékenyen haladjanak mindennapjaink. 

A Vámbéry Ármin Alapiskola csapata megpróbál és igyekszik így helytállni ezekben a napokban. Az eltelt távoktatást igénylő napok visszajelzései alapján hatékonyan működik az információcsere és feladatok megoldása, amiért köszönet jár a szülőknek és diákjainknak egyaránt. 

Napi kapcsolatban vagyunk kollégáinkkal, a fenntartóval, követjük a legújabb útmutatásokat.

Az én esetemben, ha nem indokolt az iskolába bemennem (időközönként intézni a postát, szétnézni az épületben, oldani feladatokat helyben), természetesen otthon tartózkodunk a családommal, a feleségem viszont terepen van, mivel az egészségügyben dolgozik.

Igyekszünk betartani a napi rutint, ugyanúgy kelünk reggel, mintha iskolába mennénk, abban az időpontban tanulnak gyermekeink, amikor iskolaidő lenne. Én az iskolával kapcsolatos teendőket intézem és tartom a kapcsolatot igazgatóhelyettesemmel és pedagógus kollégáimmal.

Aktív a telefonhasználat, a videohívások, a mailezés, az internet-használat. Ha mindenki kitart, fegyelmezett viselkedésével hozzájárul ahhoz, hogy minél hamarabb legyűrjük ezt a kórt.

Kitartást és jó egészséget!

Ezt már olvasta?

Cookies