Back to top

Idén nyáron is nagy sikert aratott a DAC focitábora

Publikálva: 2022, augusztus 10 - 06:35
Fociedzés, stadiontúra, ügyességi versenyek – csak néhány azok közül a programok közül, amellyel idén várta a 8 és 12 év közötti gyerekeket a DAC focitábora.
Idén nyáron is nagy sikert aratott a DAC focitábora

A környékről és a távolabbi járásokból érkező fiúk és lányok közül sokan azt tervezik, jövőre sem hagyják ki a dunaszerdahelyi táborozást.

Annyian jelentkeztek idén a DAC hagyományos focitáborába, hogy klubunk csak két turnusban tudta megszervezni a tábort, melynek során a 8 és 12 év közti gyerekek végig klubunk címerével ellátott pólót viseltek, s közben megismerkedtek a DAC Akadémia életével és a sárga-kék életérzéssel is.

A gyerekek legtöbbje már valamilyen formában találkozott a labdarúgással. Sokan voltak, akiket a korábbiakban láthattunk akadémiánkon az U7-es vagy U8-as csapat tagjaként, de olyanok is érkeztek, akik még csak most ismerkednek a labdarúgással. A legtöbben a környékről jöttek, de volt, aki picit távolabbról, például Zselízről utazott el Dunaszerdahelyre, hogy részese legyen a focitábornak.

A tábor programja szigorú edzéstervet követett. Fontos volt, hogy a résztvevők megtanulják a labdarúgás legfontosabb szabályait, ugyanakkor játékos formában gyakorolják a focit, és élvezzék a mozgást. Az állóképesség fejlesztése és a technikák elsajátítása mellett edzőink azt is igyekeztek megtanítani a táborlakóknak, hogy a labdarúgás mentális felkészültséget igényel. A fiatalok minden alkalommal edzéssel indították a napot, de természetesen egyéb ügyességi és logikai játékok is szerepet kaptak a labdarúgás mellett. Volt dekázó-verseny, asztalitenisz, sakk, néha előkerült egy pakli kártya, s mindemellett még kisvonatos városnézésre és pihenésre is jutott elég idő.

A programban stadiontúra is szerepelt, amely felejthetetlen élményt nyújtott a gyerekek számára. A táborozók beleshettek az öltözőkbe, megtekinthették a MOL Aréna belső termeit, és azt is kipróbálhatták, milyen a kispadon ülni. Természetesen a MOL Akadémia bejárása sem maradhatott ki, akárcsak a DAC-játékosokkal való személyes találkozás. Kalmár Zsolt, Szánthó Regő, Veszelinov Dániel, Szendrei Ákos és Martin Rymarenko is örömmel találkozott a gyerekekkel, akik leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy válhatnak egyszer ők is a nagycsapat tagjává.

Számos példa volt már arra a korábbi években, hogy a focitáborban részt vevő gyerekek közül kerültek ki a DAC tehetséges akadémistái. Sokan ezért már most azt tervezik, hogy jövő nyáron biztosan visszatérnek Dunaszerdahelyre.

Az M1 beszámolója a DAC táborozókról itt nézhető vissza. Minden fotó megtalálható a DAC Akadémia hivatalos Facebook profilján: 1. turnus, ill. 2. turnus.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, MOL Akadémia
Cookies