Back to top

Huszadik alkalommal köszöntötték városunk pedagógusait

Publikálva: 2023, március 24 - 22:45
Jan Amos Komenský, a népek tanítója születésének tiszteletére tartott pedagógusnapon az idén is köszöntötte városunk vezetése a városi fenntartású iskolák és óvodák pedagógusait.
Huszadik alkalommal köszöntötték városunk pedagógusait

„Jan Amos Komenský, a cseh író és pedagógus születésének tiszteletére megrendezett ünnepségen az idén jubileumi, 20. alkalommal köszöntjük városunk pedagógusait“ - üdvözölte a megjelenteket Bíró Éva, az ünnepség háziasszonya, majd megköszönte a pedagógusok munkáját, mellyel okos és becsületes embereket nevelnek közösségünk számára.

A tanárokat, tanítókat, nevelőket verssel köszöntő diákoknak - a Kodály Zoltán Alapiskolából Patos Lillának, a Jilemnický utcai iskolából Leo Šmigának, Natália Pastírovának és Salima Miriam Mošaťovának - is köszönte az ünnepi rendezvény elején hallható verses előadást, majd a színpadra invitálta a hazai és külföldi slágereket egyaránt nagy sikerrel éneklő For You Acapella együttest.

Hájos Zoltán, városunk polgármestere Dunaszerdahely város önkormányzata és saját nevében köszöntötte az ünnepelteket, majd elmondta, mekkora öröm számára, hogy az idén végre nem kellett elnapolni az ünnepséget, mint ahogy a korábbi években el kellett az érvényben lévő különböző korlátozások miatt.

„Önök értéket közvetítenek és adnak át gyermekeinknek. Azzal, hogy példát mutatnak és életre szóló ismereteket adnak át a legkisebbeinknek, nem kis felelősség terheli a vállukat“ - emelte ki városunk polgármestere.

„Számunkra fontosak mindazok, akik a jövő generációival foglalkoznak és értelmiségiként is fontos szerepet játszanak városunk közéletében“ - mondta Hájos Zoltán, majd hozzátette: „remélem, hogy mindannyiunk életébe hamarosan egy könnyedebb, válságos időktől mentes korszak köszönt be“.

Az ünnepi köszöntő után Dr. Hájos Zoltán, Karaffa Attila, Dunaszerdahely alpolgármestere, Gútay László, az oktatási és kulturális szakbizottság elnöke, valamint Fialka Tamás, diákpolgármester adták át Dunaszerdahely városi fenntartású iskolái és óvodái pedagógusainak munkájuk megbecsüléséért az emléklapot.

Ahogy a korábbiakban, az idén sem feledkeztek meg az aktív pedagógusok mellett a már nyugdíjba vonultakról sem; négyen kaptak Comenius-emlékérmet.

A városi pedagógusnap hangulatát újra a For You Acapella együttes színezte, akik hatalmas vastapsot érdemeltek kedves előadásukért.

A városi pedagógusnapon a következő pedagógusokat köszöntötték emléklappal:

Szabó Gyula Alapiskola
Mgr. Kósa Zsuzsanna
Mgr. Helész Erika
Mgr. Baffi Szilvia

Vámbéry Ármin Alapiskola
Mgr. Bögi Piroska
Mgr. Bernáth Andrea
Mgr. Mészáros Andrea

Kodály Zoltán Alapiskola
Álló Anna
Mgr. Kovács Szalay Nikoletta

Jilemnický utcai Alapiskola
Edita Ďurneková
Mgr. Radana Mošaťová
Iveta Valová

Smetana ligeti Alapiskola
Mgr. Marta Gerhátová
Mgr. Diana Szomolai

Művészeti Alapiskola
Lelkes Beáta, Dis.art.
Zuzana Ladzianska Pilátová

Barátság téri óvoda
Fekete Edit
Alena Dobsová

Sznf téri óvoda
Ľubica Urbaničová

Komenský utcai óvoda
Kmeť Piroska

Jesenský utcai óvoda
Eva Obreczová

Comenius-emlékéremmel jutalmazott, nyugdíjba vonult pedagógusok:

Kodály Zoltán Alapiskola – Bajnok Irén

Jilemnický utcai Alapiskola – Mgr. Hajnalka Csongová

Komenský utcai óvoda - Blanka Gašparíková

Művészeti Alapiskola - Horváth Éva, Banyák József

A kitüntetett pedagógusoknak portálunk nevében is gratulálunk!

A díjátadón készült felvételeinket megtekinthetik Képgalériánkban.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies