Back to top

A hulladék helye a gyűjtőudvar

Publikálva: 2022, július 1 - 10:02
A Municipal Pozsonyi úti telepén továbbra is a nyári nyitvatartási rend szerint helyezhető el a feleslegessé vált hulladék. Fontos megjegyezni azonban, hogy a gyűjtőudvar, és nem a kapuja, vagy a kerítése a hulladék gyűjtésére szánt terület.
A hulladék helye a gyűjtőudvar

Nyári időszakban a telephely munkanapokon 9.00 és 17.00 között, szombatonként pedig 8.00 és 14.00 óra közt tart nyitva, ekkor helyezhetik el a dunaszerdahelyi lakosok a feleslegessé vált, a kommunális gyűjtőkben el nem helyezhető hulladékot. Ahogy korábban írtunk róla, az idén már kétnyelvű táblákkal megjelölt konténerekben is elhelyezhető a szétválogatott hulladék.

Időről időre vannak, akiknek kevés a heti hét napból öt és félig nyitvatartás, a szemetet a kapu elé, vagy a kerítés mellé ürítik. Ők ugyan megszabadulnak a holmitól, a telephely munkatársának azonban felesleges plusz munkát okoznak ezzel.

Tiszteljük egymás munkáját és a környezetet annyira, hogy nem teszünk ilyet...

--------------------------------------------

A telephelyre zöld hulladékot, kárpitozott bútort, szőnyeget, matracot, kárpit nélküli bútorokat lapra szerelve (asztal, szekrény, szék stb.), illetve fahulladékot lehet kivinni, és ott elhelyezni.

Ugyancsak van az apró építkezési törmelékre is a gyűjtőudvarnak konténere.

A városi hivatal egyben kéri a lakosokat, hogy a textilt a város területén található számos textiles konténerekben helyezzék el.

Papírra, műanyag- és üveghulladékra szintén a város területén találnak megfelelő szemetes konténereket.

Egyéb hulladékot – pl. táblaüveg, elektrotermékek, a padlás vagy pince takarításakor előkerült nagy mennyiségű öreg textilt stb. – az albári hulladéklerakatra vihetnek ki a lakosok, hétköznapokon 8.00 és 15.00 óra között.

Ezt már olvasta?

Cookies