Jelenlegi hely

Horváth Zoltán polgármesterjelöltként indul az önkormányzati választásokon

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, szeptember 7 - 15:41 | Hírek
Horváth Zoltán, Dunaszerdahely jelenlegi alpolgármestere pénteken délután jelentette be, polgármesterjelöltként indul a november 10-én esedékes önkormányzati választásokon.
Horváth Zoltán polgármesterjelöltként indul az önkormányzati választásokon

A Fortune étteremben tartott sajtótájékoztatón a média munkatársainak elmondta, hosszabb ideje gondolkodott a jelöltségen, s korábban Hájos Zoltán polgármesternek is jelezte, versenybe száll a polgármesteri posztért. Horváth Zoltán négy évvel ezelőtt az MKP listáján független képviselőként került be az önkormányzatba, ahol Hájos Zoltán első számú alpolgármesterének választotta.

"Az aláírásgyűjtések befejeztével szeretném bejelentetni, hogy a 2018-as önkormányzati választásokon a polgármesteri pozícióért indulok és a 3.választói körzetben képviselői helyéért is. Tehát akkor is érdekelnek városunk dolgai, ha nem leszek sikeres polgármesterjelöltként, s akkor képviselőként szeretnék tenni Dunaszerdahelyért" - mondta el Horváth.

A jelenlegi alpolgármester úgy gondolja, hogy Dunaszerdahely város vezetésében egy tíz éves ciklus után változásra van szükség. Másképp működő hivatalt és sokkal aktívabb testületet képzel el.  Az összefogás hívének tartja magát, szerette volna, ha közös magyar jelöltet tudott volna állítani az MKP és a Híd, de ettől függetlenül is az együttműködés híve.

A választási kampány konkrét témáiról és csapata összetételéről még nem akart beszélni a dunaszerdahelyi polgármesterjelölt, de azt elmondta, ha nyer, igyekezni fog minden képviselővel pártállástól függetlenül az együttműködésre törekedni.

A kampány kapcsán viszont annyit elárult, nem kíván támadó jellegű kampányt folytatni, hiszen maga is a mostani városvezetés aktív tagja volt. Az egységre való törekvés kapcsán kiemelte az általa vezett dunaszerdahelyi városi sportklubot, ahol sikerült a két eredményes kézilabda bázist egységgé kovácsolni, amelynek eredményeket a női kézilabda nagyon sikeres lett Dunaszerdahelyen. Kiemelte a Gastro DS tevékenységét is, ahol ügyvezetőként szintén részt vett kollégáival egy széles körben támogatott projekt megvalósításában, amelyet a képviselők pártoktól függetlenül támogattak.