Back to top

Hogyan szervezhetők meg idén az esküvők?

Publikálva: 2021, április 29 - 19:14
Amikor tavaly márciusban a járvány miatt kezdték elhalasztani az esküvőket, valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy az elkövetkező időszakban Csehszlovákia megalakulása, 1918 óta a legkevesebb házasság köttetik majd az országban. A Szlovák Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly 21 százalékkal kevesebb házasságot kötöttek, mint egy esztendővel korábban.
Hogyan szervezhetők meg idén az esküvők?

Sokan úgy vélték, hogy az új idény meghozza a lehetőséget a megálmodott nagyszabású esküvő megszervezésére. Ezzel szemben az idei év a hivatásos esküvőszervezők szerint a szerényebb rendezvények jegyében telik majd, melyek ráadásul rugalmas szervezést igényelnek.

Az esküvőket és a családi ünnepségeket elsőként korlátozták, s az ezekre vonatkozó rendelkezések feloldása sem történt meg olyan hamar, mint ahogy azt a jegyespárok remélték.

Az érvényben lévő Covid-automata ilyen eseményeken maximum 50 személy részvételét engedélyezi.

„Tavaly sok esküvőt halasztottak el, s jelenleg is aggódva várjuk, vajon megvalósíthatók lesznek-e. Sok ügyfelünk van, akik már a második időpontot módosították“ – mondta Tatiana Stempelová a Wedday esküvőszervező ügynökség képviseletében.

Sok jegyespárt aggaszt az intézkedések gyors változása, melyek meghiúsíthatják az esküvőt, főleg azokban az esetekben, ahol külföldi vendégekre is számítanak. Az ügynökségek zöme azonban idén főleg a nyári hónapok alatt több esküvőre számít, főleg azért, mert a párok többsége egyszerűen nem óhajt tovább várni. „Komoly érdeklődésre számítunk, az időpontokat már lefoglalták a hét minden napjára, beleértve a vasárnapokat is“ – nyilatkozta a  Webnoviny.sk számára Natália Danayová rendezvényszervező (Príbeh svadby).

A nem hagyományos esküvői dátumokon kívül az ügynökségek alacsonyabb vendégszámmal, kedvező járványhelyzet esetén maximum 75-80 személlyel számolnak.
A járvány arra kényszerítette a rendezvényszervezőket, hogy alkalmazkodjanak a változó és bizonytalan helyzethez és kiegészítő szolgáltatásokat kínáljanak, például a vendégek tesztelését közvetlenül a szertartás vagy a vendégség előtt. „Emellett új szállítókat, partnereket kerestünk annak érdekében, hogy igény esetén kültéren is meg tudjuk rendezni az esküvői vendéglátást“ – mondta Jozef Tóth (Svätojurská Viecha).

A szabadban rendezett esküvők már a járvány előtt is népszerűek voltak. Manapság ezért sok cég kínál bérbe esküvői sátrakat, melyeknek köszönhetően a vendéglátás kényelmesen megoldható a családi ház udvarán is. A beltéri, nagyobb vendégkörű esküvők a járványügyi korlátozások miatt inkább kivételnek számítanak majd. „A legvalószínűbbnek az utolsó pillanatban megszervezett, saját rendezésű, kevés vendég jelenlétében tartott kis esküvőket látom“ – vélekedett Tatiana Klopčeková az Impuls ügynökségtől.

Ennek ellenére a házasulandók emlékezetessé szeretnék tenni életük nagy eseményét, ezért Klopčeková szerint a szertartás menete lényegesen nem változik majd. Hasonlóan látja Tóth is, aki szerint változtatások főleg a járványhelyzet miatt várhatók.

A vendégek létszámának korlátozása miatt sok pár megfontolja, hogy szükségesnek tartja-e élőzene szolgáltatását. Változik a vendéglátás is, például asztali tálalás helyett a büfés megoldást választják. Sokak számára azonban ezek a változások nem számítanak negatívumnak. „A befelé forduló személyiségek számára a kisebb esküvők vonzóbbnak tűnnek, ráadásul nem kell magyarázkodniuk, miért rendeznek kisebb esküvőt“ – tette hozzá Danayová.

A szakemberek azonban arra intik a jegyespárokat, hogy a kedvezőbben alakuló járványhelyzet ellenére legyen póttervük és másik időpontjuk is az esküvőre vonatkozón. Arra is számítaniuk kell, hogy az utóbbi időben megváltozott az ügynökségekkel folytatott kommunikáció módja is, több dolgot kell telefonon vagy levélben egyeztetniük.

A „saját szakállra” történő esküvőszervezés esetére Danayová azt tanácsolja, hogy időben rendeljék meg az egyes beszállítókat. Minden esetben rögzíteni kell a halasztásra vagy az esküvő elmaradására vonatkozó feltételeket, illetve biztosítani kell egy tartalék szolgáltatót is az étel, a virágok biztosítására.

Magától értetődőnek kell lennie a rugalmasságnak is. „Jelenleg a szervezésénél számolni kell azzal, hogy az utolsó pillanatban is úgy alakulhat a helyzet, hogy 60 helyett 30 vendég lesz, vagy elmarad az esküvő“ – hívja fel a figyelmet Stempelová. Ezért azt tanácsolja, hogy a meghívókat, ülésrendet, vagy a névkártyákat csak az utolsó pillanatban nyomtassuk ki, miközben annak formájára vonatkozóan már előre megegyezhetünk.

Ezen teendők alól azonban mentesülnek azok, akik hivatásos rendezvényszervezőkre bízzák a feladatokat, akiknek állandó partnereik vannak, így az időpontváltozás sem jelent számukra akkora problémát. „Az esküvő időpontját módosítani nem egyszerű feladat, s gyakran az új időponttal elölről kell kezdeni az egészet, mintha teljesen új akciót szerveznénk, mert nem minden beszállító szabad a következő időpontra“ – magyarázza az Impuls ügynökség igazgatója.

Az ügynökségek több esetben ugyanolyan szerződéses feltételeket kínálnak ügyfeleiknek időpontmódosítás esetén, sőt esetenként mindjárt felkínálják a pótterminus vagy az előleg visszafizetésének lehetőségét is.

„Ügynökségünk döntése alapján visszafizetünk minden előleget azokért az időpontokért, melyeket töröltek. Sem mi, sem pedig az ügyfeleink nem tudjuk befolyásolni a járvány alakulását, a kormány és a válságkezelő szervek döntéseit“ – jelentette ki Tóth.
Minden esetben tanácsos azonban előre tisztázni a feltételeket. „Alaposan el kell olvasni az ügynökséggel kötendő szerződést és rákérdezni, milyen következményekkel jár, ha elmarad az esküvő, csak így kerülhetők el a későbbi problémák“ – tanácsolta Stempelová.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny.sk)

Ezt már olvasta?