Jelenlegi hely

Hogy élték meg, hogy élik meg? 4.

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, május 15 - 09:55 | Színes
Egyetlen vállalkozásnak sem volt egyszerű a helyzete az elmúlt időszakban. Ezúttal a Budapest Kávézótól érdeklődtünk, milyen volt a szigorítások időszaka, hogy zajlanak napjaik.
Hogy élték meg, hogy élik meg? 4.

- Hogy éltétek meg a bezárt időszakot?

Mikor bezártunk, nem számítottunk arra, hogy ennyire hosszúra fog nyúlni a kényszerszünet. Ahogy teltek a napok, úgy kezdtünk egyre többet aggódni, mert hát anyagilag nagy kiesés volt ez ugyanúgy nekünk, ahogyan sok más vállalkozónak. Közben persze próbáltuk hasznossá tenni magukat - kihasználva a zárva tartást -, nagytakarítást, kisebb karbantartási műveleteket végeztünk el, illetve felújítottuk a mosdókat.

 

- Mennyire voltak toleránsak a vendégek?

Természetesen toleránsan fogadták. Szerencsére széles törzsvendégkörrel rendelkezünk, közülük többen is megkerestek, amíg zárva voltunk és érdeklődtek a hogylétünkről, ami különösen jól esett.

 

- Mennyire „indult be” az üzlet az újranyitás óta?

Az újranyitás első szakaszában, amikor csak úgynevezett elviteles üzemmódban működhettünk, nagyon döcögősen indult újra a forgalom, de a terasz megnyitása óta - a nem túl kedvező időjárás ellenére - szerencsére sokan látogattak el hozzánk. Sokszor sajnos kevesebb az ülőhely, mint amire igény volna, úgyhogy bizakodva várjuk a teljes terasz (2m távolság nélküli) és a beltér megnyitását.

 

- Betartják az emberek az előírásokat, megértőek a szabályokat illetőleg?

Egyelőre még mindenkinek szoknia kell az új előírásokat, így sokszor nem egyértelmű, hogy csak kettesével ülhetnek le egy asztalhoz. Ezt elfogadtatni néha kicsit nehezebb, de ezt leszámítva minden mást természetesnek vesznek.

 

- Változtak a fogyasztási szokások?

A fogyasztást illetően nem vettünk észre változást az újranyitás óta. Továbbra is a kávé, a gofri és a limonádék a legközkedveltebb termékeink, ahogy ezelőtt is.

-rovin-
fotók: Budapest Kávézó

Címkék: koronavírus