Back to top

Hogy élték meg, hogy élik meg? 1.

Publikálva: 2020, május 11 - 08:49
Vannak vállalkozók, akik csak múlt héten kezdhettek újra dolgozni, ugyanakkor olyan boltok is, amelyeknek a legszigorúbb korlátozások idején sem kellett bezárniuk. Egyiküknek sem volt azonban egyszerű a helyzete. A Robi ABC-t kérdeztük, milyen volt a szigorítások időszaka, hogy zajlanak napjaik.
Hogy élték meg, hogy élik meg? 1.

- Élelmiszerboltként nyitva maradhatott a szigorúbb időszakban is a Robi ABC. Milyen volt a tapasztalat?

A szigorításoknak megfelelve csak korlátozott létszámú vásárló tartózkodhatott az üzleten belül, ami természetesen kevesebb vásárlót eredményezett. Ugyanakkor ennek köszönhetően lehetőség volt folyamatosan takarítani és fertőtleníteni a szükséges területeket, valamint utántölteni áruval a polcokat, így sikerült biztosítani a tisztaságot és a bő választékot is vásárlóink számára.

 

- Betartották a vásárlók a szabályokat?

Törekedtünk arra, hogy az első naptól fogva vásárlóink tájékoztatva legyenek azokról a rendeletekről, amiket kötelező jelleggel szükséges volt betartanunk. Ezekről nyomtatott formában is (a bejárati ajtóra kiragasztva) és a Facebook-oldalunkon keresztül is igyekeztünk értesíteni az embereket. Természetesen mindig vannak, akik ismeretlen okból igyekeznek megkerülni a szabályokat a felszólítások ellenére is, de többségben elmondható, hogy az emberek igyekeztek felelősségteljesen hozzáállni a kialakult helyzethez és nem nehezítették feleslegesen a munkánkat.

- Volt-e olyan áru, amit különösen sokan vásároltak?

Nálunk, és biztosan más helyeken is rendkívüli érdeklődés követte az élesztőt és a szárított élesztőt. Más termékek is, főleg tartós élelmiszerek voltak még eleinte kapósabbak, ellenben a sok édességgel és üdítővel, ami az iskolai időszak felfüggesztése miatt nem úgy fogyott, ahogyan megszoktuk.

 

- Kiszállítást is végzett a Robi ABC. Milyen volt ezzel a tapasztalat?

Az árukiszállításnak pozitív a visszhangja. Vannak, akik többször is rendelnek árut tőlünk és nagyon elégedettek. Úgy gondoljuk, hogy az emberek a jövőben többször igénybe fogják venni ezt a szolgáltatást, és mivel még van rá kapacitásunk, ezért nyitottak vagyunk folytatni ezt a tevékenységet. Megrendelőinknek mindig első osztályú árut biztosítunk, sőt, még olyan termékeket is beszereztünk nekik, amiket egyébként nem kínálunk üzletünkben.

 

- Az újraindítást követően változtak-e a vásárlói szokások, vagy minden visszatért a régi kerékvágásba?

Az elmúlt hetek egyértelműen kimutatták, hogy az emberek céltudatosabban vásárolnak, inkább vásárolnak egyszerre többet, minthogy többször keveset. Bár még mindig akadnak emberek, akik naponta többször megfordulnak nálunk.

A szigorítások ugyan enyhültek valamelyest, viszont azt még mindig nem mondhatjuk, hogy visszatért volna minden az eredeti medrébe. Ennek ellenére igyekszünk ezután is mindent megtenni, hogy üzletünkből minden vásárlónk elégedetten lépjen ki.

 

- Ha jól gondolom, a sportbolt is megnyithatott. Oda is visszatértek a vásárlók?

Mivel a sportüzlet működését fel kellett egy időre függeszteni, próbáltunk alkalmazkodni a kialakult helyzethez és új szolgáltatásokkal megszólítani vevőinket, mint például a weboldalon keresztüli 35€ feletti rendelés ingyenes kiszállítása, illetve a termékárak „személyre szabása”.

Bízunk benne, hogy hamarosan viszontláthatjuk régi, és üdvözölhetjük új vásárlóinkat.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies