Back to top

A hétvégén a Vidékfejlesztésiben oltják Dunaszerdahely és a járás pedagógusait

Publikálva: 2021, február 10 - 14:56
Ahogyan Marek Krajčí egészségügyi miniszter azt kedden, a járványhelyzetet értékelő tájékoztatóján bejelentette, szombattól megkezdik a pedagógusok oltását. Nagyszombat megyében három oltópont lesz, az egyik a Vidékfejlesztési Szakközépiskolában. Az információt a hétvégi oltásról több pedagógus és igazgató is megerősítette.
A hétvégén a Vidékfejlesztésiben oltják Dunaszerdahely és a járás pedagógusait

Szabó László, a Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium igazgatója ugyancsak megerősítette a hírt, miszerint a dunaszerdahelyi, illetve a járásbeli pedagógusokat is e hétvégén tervezik beoltani.

Mint elmondta, ma szemrevételezte náluk a helyszínt a megyei stáb, megnéztek mindent s el is készítették a tervrajzokat. Nagyszombatba az iskolák ma 15 óráig küldik vissza a jelentkező pedagógusok listáját – ugyanis a megye értesíti majd ki az egyes iskolákat, hogy mikorra érkezzenek onnan a tanárok az oltásra.

Hogy ne legyen sorakozás az oltóhelyek előtt, a Vidékfejlesztésiben tíz oltókabinban fogják a pedagógusokat oltani. Egy-egy oltókabin kapacitása tervezetten 100–200 közötti, vagyis 1500 embert egy nap alatt biztonságosan be tudnak majd oltani.

Ennek okán a megye már csak erre a hétvégére tervezi a tanárok oltását. Korábban ugyanis szóba került február 13–14-ei mellett a február 20–21-ei hétvége is.

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies