Back to top

A hétvégén is remekeltek a HC DAC utánpótláscsapatai

Publikálva: 2023, december 6 - 08:50
Az őszi fordulók utolsó utánpótlás eredményeiről számolt be a HC DAC közösségi oldala, benne csupa jó hírrel.
A hétvégén is remekeltek a HC DAC utánpótláscsapatai

Az elmúlt hétvégén a dunaszerdahelyi kézis lányok az U19, az U17, az U14 és az U12-es korosztályokban voltak érdekeltek.

Íme a beszámolók az egyes meccsekről.

Bozsóky Marek, U19

Hosszú út után várt ránk egy gyengébb ellenfél. A lányok úgy álltak hozzá a meccshez, mintha a legjobb csapat ellen játszottunk volna. Agresszív védelem, amelyben középső védőink, Lara, Orsi és Laura olyan falat állítottak fel, amelyet a tőketerebesi lányok alig tudtak áttörni, ami pedig mégis átjutott a védelmünkön, azt hárították a kapusaink. Támadásban Hanna jeleskedett, felgyorsult és vagy maga fejezte be a tamadást, vagy ötletes passzokkal találta meg a csapattársakat, akik már tudták a dolgukat. Csapatkapitányunk, Dóri a szokásos teljesítményt hozta, és tizennégyszer köszönt be az ellenfél kapujába. Ezzel a győzelemmel feljutottunk a felsőágra, ahol tavasszal érmekért fogunk játszani.

U19 - 1. liga, 11. forduló
2023. december 2., Tőketerebes
Štart Trebišov - HC DAC Dunaszerdahely 24:42 (11:22)

Brunczvik Tünde, U17

Az őszi forduló utolsó bajnoki mérkőzésére Tőketerebesre utaztunk. Úgy gondolom, esélyeshez méltón hoztuk a kötelező győzelmet. Voltak olyan periódusok, amikor lankadt a figyelem, de ez előfordul egy nagyobb arányú vezetésnél.

A tavaszi fordulóban, amely januárban kezdődik, felsőágon folytatjuk az ország legjobb hat csapata kozött.

U17 - 1. liga, 11. forduló
2023. december 2., Tőketerebes
Štart Trebišov- HC DAC Dunaszerdahely 25:37 (12:19)

Gútay Straka Mária, U14

Utolsó bajnoki mérkőzésünket játszottuk ebben az évben. A mérkőzés elejétől fej-fej mellett haladtunk, ellenfelünk nem hagyta, hogy elhúzzunk tőlük. Játékunk hullámzó volt, voltak nagyon szép megoldások, de voltak olyan szakaszok is, mikor picit tanácstalanul játszottunk. A végjátékban azonban, a lányok a már tőlük megszokott módon, nagyon odatették magukat és csapatként nyertek.

U14 - Nyitra megyei bajnokság
2023. november 30., Csallóközaranyos
Csallóközaranyos - HC DAC Dunaszerdahely 29:31 (15:18)

Mészáros Ildikó, U12

A Nyitra megyei bajnokság utolsó mérkőzésén Aranyosra látogattunk. A mérkőzés elejébe kicsit bealudtunk, sok technikai hibát vétettünk, azonban a folytatás már jobban sikerült. A lányok fokozatosan javították a hibáikat, jobb lett a helyzetkihasználás és védekezésben is koncentráltabban játszottak, így megérdemelt győzelemmel zárták az őszi szezont.

U12 - Nyitra megyei bajnokság
2023. november 30., Csallóközaranyos
Csallóközaranyos - HC DAC Dunaszerdahely 17:22 (8:11)

Facebook / HC DAC

Ezt már olvasta?

Cookies