Back to top

Hétfőn nyitnak a városi óvodák és az iskolák alsó tagozatai

Publikálva: 2021, március 18 - 18:34
A kedvező járványügyi helyzetre való tekintettel – miután a városi válságstáb a közegészségügyi hivatallal egyeztetett –, úgy döntött a fenntartó, hogy március 22-étől, vagyis hétfőtől megnyitja a városi óvodákat és az alapiskolák alsó tagozatait, illetve a felső tagozaton 5+1-es csoportok megnyitását engedélyezi azon tanulók számára, akiknek nincs hozzáférésük a távoktatáshoz.
Hétfőn nyitnak a városi óvodák és az iskolák alsó tagozatai

A művészeti alapiskola pedig – az éneket és a fúvós hangszereket leszámítva – az alsó tagozatos tanulók számára nyithat.

Emellett a napközik, vagyis az iskolai klubok is működhetnek azon gyerekek számára, akik hétfőtől az alapiskolát látogatják. 

Az iskolakezdés feltétele az alsó tagozatos tanulók esetében az, hogy legalább az egyik szülőnek egy 7 napnál nem régebbi negatív teszttel kell rendelkeznie (vagy kivételnek kell lennie a teszelés alól), míg a felső tagozatos tanulók esetében már szükséges a tanulónak is és az egyik törvényes képviselőnek a negatív teszt.

A művészeti alapiskola egyéni oktatását azonban csak azok a diákok látogathatják, akik részt vesznek az alapiskolai oktatásban is.

Fontos tudnivaló, ha az óvodába nem a szülő, hanem más hozzátartozó viszi a kicsit, akkor annak a személynek is – mivel belép az óvoda területére – negatív teszttel kell rendelkeznie (vagy kivétel alá kell esnie).

A szülőknek mind az óvodákban, mind az iskolákban ki kell tölteniük azokat az igazolásokat, amelyeket az egyes intézmények saját közösségi felületükön vagy honlapjukon tesznek közzé, és azokat magukkal kell majd vinniük hétfőn az óvodát vagy iskolát megkezdő gyerekeknek. 

(nagy)

Ezt már olvasta?

Cookies