Back to top

Hétfőn ismét Művészet mindenkinek!

Publikálva: 2022, november 20 - 18:12
Hétfőn este folytatódik a Kortárs Magyar Galéria előadássorozata, a Művészet mindenkinek!
Hétfőn ismét Művészet mindenkinek!

Az elmúlt hétfőn a második estre került sor, melyen személyes beszélgetést folytatott az előadássorozatot látogató érdeklődőkkel Varga-Amár László Munkácsy-díjas alkotó, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Képzőművészeti Tagozatának elnöke, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, ismert és elismert festőművész, tanár.

A beszélgetés során azt taglalta az előadó, mennyiben látja másként az alkotást egy szakvégzettséggel rendelkező, a művészetet „munkaként“ végző művész, és egy - a szó jó értelmében vett - amatőr művész.

A művész-tanár szerint a mai rohanó világban a művészet legfontosabb dolga, hogy az alkotást szemlélő nézőt elgondolkoztassa, kicsit lelassítsa a mindennapok őrült világát.

Mint mondta, a művészet realisztikus ábrázolásának szükségessége a fotó megszületésével megszűnt, ez is magyarázza az impresszionizmus előretörését. Szavai szerint a művészek így is a látványt adják vissza, csak éppen az az által kiváltott érzést, hangulatot ábrázolják.

A Művészet mindenkinek előadássorozat november 21-én folytatódik. Hétfő este a szlovákiai magyar képzőművészet mibenlétét, különlegességét boncolgatja Kopócs Tibor festőművész, a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesületének tiszteletbeli elnöke.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies