Back to top

Heiligenkreuz helyett Alsóbodokra zarándokolnak

Publikálva: 2020, augusztus 17 - 07:44
A Pázmanaum Polgári Társulás korábban augusztus 29-ére, Heiligenkreuzba meghirdetett ministráns zarándoklatát tavaszra halasztja a külföldi utazások kapcsán hozott legfrissebb intézkedések miatt, amelyek megnehezítenék a diákok számára a részvételt.
Heiligenkreuz helyett Alsóbodokra zarándokolnak

Alternatív programként (egyéni szervezésben) ajánlják a következőt:

Az alsóbodoki Isten Szolgája Esterházy János Zarándokközpont szeretettel hívja a keresztény fiatalokat a 2020. szeptember 11-én, pénteken megrendezésre kerülő Esterházy Ifjúsági Találkozóra.

Az idén első alkalommal meghirdetett ifjúsági lelki nap jelmondata Isten Szolgája Esterházy János szavaival: „Ezeréves sorsközösségünk az Úristen műve…”. A rendezvény az Esterházy János emléknap előestéjén ifjúsági szentmisével veszi kezdetét, majd a kiscsoportos beszélgetések mellett lehetőséget kínál többek között kortárs keresztény zenei-, képzőművészeti- és filmes kulturális élményekre is. A szervezők célja, hogy Isten Szolgája Esterházy János életszentségének megismerése által közelebb vigye a fiatalokat a közép-európai népek megbékélésének szolgálatához.

A szervezők örömmel várnak minden 15. életévét betöltött fiatalt és kérik az érdeklődőket, hogy az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével és beküldésével 2020. szeptember 4-ig (péntekig) regisztráljanak a tábor e-mail címén: info [at] esterhazyjanos.eu. Az Isten Szolgája Esterházy János Zarándokközpont keresztény összetartozásunk jegyében nyitott szívvel hívja a fiatalokat, hogy legyenek részesei a 2020. szeptember 12-én, szombaton, a helyszínen megrendezésre kerülő Esterházy János emléknap lelki élményekben gazdag programjának is.

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 4 (péntek), 16.00 óra

„Ezeréves sorsközösségünk az Úristen műve…”

Az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpont ifjúsági lelki nap műsora:
2020. szeptember. 11-én napközben: Érkezés, sátorverés, elszállásolás
14.00 – 15.00: Ismerkedés az Isten szolgája Esterházy János Zarándokközponttal és Múzeummal.
15.00 – 16.30: Bemutatkozás a szabadtéri pódium előtti nézőtéren
16.30 – 18.00: Üdvözlő köszöntés, Ifjúsági szentmise a megbékélés szándékára – szabadtéri pódium, Főcelebráns: Puss Sándor, egyetemi lelkész
18.00 – 19.00: A: Crux együttes koncertje a szabadtéri pódiumom 19.00 – 19.40 Vacsora 19.45 – 20.45 „Közép-európai összetartozás: a tettekre váltandó remény“
Dr. Surján László (a Charta XXI. Megbékélési Mozgalom alapítója) gondolatébresztő előadása felkért hozzászólásokkal
20.45 – 21.30: Kötetlen kiscsoportos beszélgetés a résztvevőkkel
22.15 – 23.00: A Hűség keresztútjának bejárása gyertyás menettel
23.00 – Imádságos virrasztás a kápolnában zenei áhítattal.

„A Szent Kereszt legyen fényem!”

Ezt már olvasta?

Címkék: Pázmaneum
Cookies