Back to top

Heger: Az oltatlanok kórházi kezelése emészti fel a legtöbb pénzt

Publikálva: 2021, december 2 - 20:56
A szeptember 1. óta kórházba került koronavírus-fertőzött páciensek gyógykezelésének költségei elérik a 40 millió eurót. Ebből 37,5 millió eurót fordítottak az oltatlan páciensek kórházi kezelésére. Ezt Eduard Heger (OĽANO) kormányfő jelentette ki a parlamentben, a „kérdések órája” keretében. Beszélt a megelőzhető halálesetekről és az egészségügyi következményekről is. Hangsúlyozta, hogy az oltottak védettebbek az új koronavírussal szemben, és kisebb mértékben terjesztik azt.
Heger: Az oltatlanok kórházi kezelése emészti fel a legtöbb pénzt

„A kormánytagok közül senki sem osztja az embereket oltottakra és oltatlanokra. Ezt a felosztást a COVID-19 végzi el. A COVID szedi az áldozatait az oltatlanok közül, mivel ők nem védettek. Ez teljesen természetes. Ha semmink sincs az esőben, bőrig ázunk. Ha van esernyőnk vagy esőkabátunk, az természetesen megvéd minket”

– fejtette ki Heger.

A miniszterelnök megemlítette azokat a statisztikákat is, amelyek szerint az új fertőzöttek többsége oltatlan személy. Hasonló a helyzet a kórházban kezelt fertőzöttekkel is: több mint 80 százalékuk nincs beoltva.

A mesterséges lélegeztetésre szoruló betegek körében az oltatlanok aránya a 90 százalékot is meghaladja.

Štefan Kuffa független képviselő templomnyitást firtató kérdésére a kormányfő azt válaszolta, hogy amint csökkenni kezd a kórházban kezelt fertőzöttek száma és kisebb teher fog nehezedni a kórházakra, enyhítenek az óvintézkedéseken, de csak az oltott személyek számára, mivel ők sokkal védettebbek, és közülük sokkal kevesebben kerülnek kórházba.

ma7/tasr

Ezt már olvasta?

Címkék: koronavírus
Cookies