Back to top

HC DAC: a fiatalok még mindig pályán!

Publikálva: 2021, június 10 - 10:40
A HC DAC Dunaszerdahely fiataljainak még tart a 2020/21-es szezon, több fronton is helytállnak még a „kézipalánták”. Az U14- és U12-es lányok Mocsonokon, illetve Dunaszerdahelyen vívtak csatát, a tízévesek Vágsellye ellen léptek pályára.
HC DAC: a fiatalok még mindig pályán!

 

Brunczvik Tünde az U14 felkészítője az alábbiak szerint foglalta össze a múlt hétvégét:

 „Örülök, hogy ki tudtunk állni az U14 déli csoport mérkőzéseire, mert egész héten több lány betegség miatt nem tudott edzeni, ami sajnos meg is látszott teljesítményünkön. Vágsellye csapatával mindig nagy csatákat vívunk. Múlt héten mi jöttünk ki győztesen, most sajnos nem sikerült. A második félidőt nagyon rosszul kezdtük, hat gólos előnyre tett szert ellenfelünk. Időkérés után közelebb zárkóztunk, de csupán két gólra tudtuk csökkenteni a különbséget. Gratulálok Vágsellye csapatának. Mocsonok ellen nagyon sok helyzet és büntető kimaradt, ennek ellenére magabiztos győzelmet arattunk.

A keleti csoportban Gúta csapata ellen nagyon jól működött a nyitott védekezésünk, és ebből nagyon sok lerohanás gólt szereztünk. A büntetők értékesítését leszámítva elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Második mérkőzésünket Párkány csapatával játszottuk. Két különböző félidőt mutatott a csapat.

Az első játékrésszel elégedett vagyok. A második félidőben szétesett a védekezésünk, és támadásban is több technikai hibánk volt, emellett rengeteg helyzet kimaradt, amit az ellenfél ki is használt. Keserű szájízzel fejeztük be a mérkőzést, hiszen hazai pályán végre nézők előtt játszhattunk. Tanulnunk kell a hibáinkból”

U14 déli csoport 2.forduló
Mocsonok
2020.6.5
HK Slovan Vágsellye - HC DAC Dunaszerdahely U14 A: 20-18 (10-10)
ZŠ Mocsonok - HC DAC Dunaszerdahely U14A: 10-9 (12-18)

U14 keleti csoport, 2. forduló
Dunaszerdahely
2021. 6.5.
HC DAC Dunaszerdahely U14B-Gúta: 19-4 (9-2)
HC DAC Dunaszerdahely – Párkány: 24-26 (13-10)

Mészáros Ildikó elégedett U12 csapatával: „A hosszú kihagyás után örülünk minden mérkőzésnek. A cél az, hogy a lányok visszaszokjanak a versenyhelyzethez. Múlt héten még kicsit izgultak, de ezen a hétvégén már felszabadultan játszottak. Védekezésünk elég jól működött, láttam gyors játékot és kombinatív támadásokat is. Összességében elégedett vagyok a lányok hozzáállásával és teljesítményével is, persze mindig van mit javítani.”

U12 bajnokság
Mocsonok
HC DAC - Mocsonok: 30-14
HC DAC - Sellye 1: 25-13

Az U10 csapatot is Mészáros Ildikó vezette: „A lányok két ellentétes mérkőzést játszottak, amiben az volt a közös, hogy rengeteg helyzetet, ziccert, sőt szinte az összes hétméterest kihagyták. A nyertes mérkőzésen ezt még tudták ellensúlyozni jó védekezéssel, de a második találkozón sajnos ez már nem annyira működött. Ami viszont tetszett mindkét mérkőzésen, hogy igyekeztek az edzésen gyakorolt dolgokat végrehajtani.”

U10 bajnokság
Vágsellye
HC DAC - Vágsellye 2: 7-5
HC DAC – Vágsellye 1: 7-18

hcdac.sk

Ezt már olvasta?