Back to top

Hazai pályán kezdi az Európa-kupa szereplést a HC DAC

Publikálva: 2022, július 21 - 08:12
Második szezonját kezdi meg nemzetközi porondon a HC DAC Dunaszerdahely női kézilabda csapata. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) 2022. július 19-én Bécsben tartott sorsolásának az eredményeként a csallóközi sárga-kék alakulat hazai pályán kezdi meg a kupaszereplést az izlandi bajnok ellen. A találkozóra az október 8–9-ei hétvégén kerül majd sor – a mérkőzéssel kapcsolatos további részletről a klub a szükséges egyeztetéseket követően tájékoztatja szurkolóit.
Hazai pályán kezdi az Európa-kupa szereplést a HC DAC

Az előző szezon sikereinek köszönhetően a HC DAC Dunaszerdahely ismét kivívta a lehetőséget, hogy nevezzen az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) által meghirdetett Európa Kupa versenysorozatba. Az EHF összesen 59 csapat jelentkezését hagyta jóvá, amiből 5 klub kiemeltnek számít. A fennmaradó 54 klub egy oda-visszavágós egyenes kieséses szakasszal kezdi meg a 2022/23-as szezont 2022. október 8-9-i hétvégén.

Az, hogy ebben a szakaszban melyik csapat ki ellen lép pályára a 2022. július 19-én megtartott sorsoláson derült ki. A csallóközi sárga-kék alakulat hazai pályán kezdi meg kupaszereplését az izlandi bajnok, a Valur együttese ellen.

A mérkőzés pontos időpontjáról az ilyenkor szükséges egyeztetéseket követően a klub később tájékoztatja szurkolóit.

„Továbbra is fontos állomás a klub életében, hogy az országos bajnokság és a cseh-szlovák extraliga mellett ott lehetünk a kézilabdázást tekintve a világon az egyik legerősebbnek mondható európai versenysorozatban is. Már a második ötéves szakaszunkban vagyunk, ahol tovább szeretnénk fejlődni, és olyan célokat elérni, amiben sokan néhány évvel ezelőtt még kicsit sem bíztak. Sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban, de sosem szabad megfeledkeznünk arról, hogy támogatóink áldozatkészsége nélkül mindez nem sikerülhetett volna. Mi dolgozunk tovább, és sikereinkkel szeretnénk megköszönni a felénk irányuló sok-sok bizalmat. Igazi kézilabda ünnep lesz Dunaszerdahelyen a kupameccs napja!” – nyilatkozta Horváth Zoltán klubelnök.

(hcdac.sk)

Ezt már olvasta?

Cookies