Back to top

Havonta több ezren keresik fel a városi hivatal ügyfélfogadó irodáját

Publikálva: 2017, február 14 - 12:46
Az elsődleges kapcsolatteremtő vagy ügyintéző pontokat a polgárok a városi hivatalban elsősorban az ügyfélfogadó irodában találják meg – lényegében itt összpontosul mindaz, amelyre egy állampolgárnak mint a város lakosának szüksége lehet. Az ügyfélfogadó iroda januári tevékenységét Bubniak Júlia hivatalvezető foglalta össze számunkra.
Havonta több ezren keresik fel a városi hivatal ügyfélfogadó irodáját

„Idén január 31-ig az ügyfélfogadó részlegünkön összesen 4178 lakos fordult meg – ez a szám azokat a személyeket összegzi, akik regisztráltak magukat, vagyis az információs pultnál számot kértek, és besorakoztak az ablakokhoz.

Az ügyfélfogadó irodában intézik elsősorban a lakosságot érintő eseteket, a szociális dolgokat, a segélyeket, itt foglalkoznak első lépésben a gondozószolgálathoz érkező ügyekkel, a más jellegű, benyújtott kérvényekkel és azok elintézésével, de itt találjuk a lakossági nyilvántartást is, tehát a ki- és bejelentkezések is itt történnek.

Két ablak kimondottan csak az adóval foglalkozik és az illetékekkel, tehát például a szemétdíjjal, a kutyaadóval, vagy az ingatlanadóval. Van hitelesítő ablakunk is, és különálló a pénztár, illetve az anyakönyvi hivatal részlege is.

Az információs pultra kötött rendszer segítségével pedig figyelemmel tudjuk kísérni, hogy az adott időszakban milyen típusú kérvények érkeznek, hol, mely részlegen volt nagyobb a forgalom, tehát követjük, hány ügyfelünk volt abban a hónapban.

Mint említettem, január 31-ig 4178 lakos fordult meg a városi hivatal ügyfélfogadó irodájában. Ebből a hitelesítést végző ablakhoz 552 fő érkezett, a pénztárt 1272-en keresték fel, az adóügyekkel foglalkozó ablakok 911 ügyfelet fogadtak, 184 fő keresett fel bennünket a szemétilletékkel kapcsolatosan, a lakossági nyilvántartó irodarészt pedig 717-en, míg az anyakönyvi hivatalt 412 keresték meg. A fennmaradó szám pedig az egyéb ügyeket jelzi.

A magas számot nézve hozzá kell tegyük, a januári hónap eleve erősebb a többinél, hiszen a hónap végéig kellett az illetékeket is rendeznie a polgároknak.

Mindenesetre az ügyfélfogadó iroda látogatottságának mérésekor nem számítjuk ide az összes többi olyan kapcsolatot, amely még a városházán történik, például az építészeti osztályon, a jogi osztályon, illetve ebben a számban nincsenek benne sem a panaszok, sem pedig a közös községi hivatalt felkeresők száma, vagy a postán érkezett beadványok.

Elmondható tehát, hogy összességében átlag napi 130–150 fő keresi meg az ügyfélfogadó irodán keresztül a városi hivatalt.”

Ezt már olvasta?