Back to top

Hatékonyabbá tennék a működést

Publikálva: 2017, április 6 - 10:26
A városi sportcsarnok kihasználtsága egyre növekszik, ami azt jelenti, egyre többen sportolnak – így a karbantartása is nagyobb igényeket ró a működtetőre. Ennek részleteiről és a várható változásokról kérdeztünk Jány Józsefet, a Municipal Real Estate DS Kft. igazgatóját és Aranyossy Csabát, a létesítmény kezelőjét.

A vállalat képviselői az elmúlt hetekben ellátogattak a győri Audi Arénába, megismerkedni a működés ottani rendszerével. „Amikor nem Bajnokok ligáját játszanak a helyi kézilabdások, akkor az aréna területén négy pálya létesíthető az edzésre. Nálunk ezzel szemben a küzdőtéren csak egyetlen pálya van, ahol kézilabdások, floorbalos, birkózók és további klubok képviselői egyaránt sportolnak. A város valójában kinőtte a létesítményt, szerencsére ugyanis nagyon sokan sportolnak Dunaszerdahelyen, de igyekszünk minden igénynek megfelelni” – tudjuk meg Jány Józseftől.

„Sajnos a legnagyobb gondot az jelenti, hogy akadnak olyanok, akik nem tartják be a szabályokat. Azért jártunk éppen Győrben, mert sokan azt mondták, ott minden másként működik. Míg nálunk az edzések során a szülők a nézőtéren szeretnék követni a gyermekeik teljesítményét, erre odaát nincs mód. Így aztán elkerülhető az, hogy tökmag, pisztácia és hasonló termékek maradjanak a nézőtéren, mint nálunk. Mivel a sportcsarnokunkban egy műszakban egyetlen ember dolgozik, nehéz neki portásként, ügyelőként még folyamatosan takarítania is a távozók után. Másik oldalon a küzdőteret csak kézzel lehet takarítani, s addig nincs lehetőség a sportolásra. Télen pedig annyira sűrű a program, hogy a fél napig tartó több emberes munkára alig akad idő. Nagy gondot jelent a kézilabdaenyv is, amelyből túlzott a használat, s amely halmozott igényeket jelent a takarításra, s ott is megjelenik, ahol nem kellene, tehát az öltözőkben és a folyosó falain is” – tette hozzá Aranyossy Csaba, aki megemlítette, másutt a labdákat csak a pályán kapják meg a kézilabdások, s ha azon kívül is enyvmaradványokat találnak, akkor a játékosok takarítják le azt.

A győri tapasztalatokat is felhasználva a városi vállalat képviselői szeretnék júliustól új formában működtetni Dunaszerdahelyen a sportcsarnokot. Egy hónappal korábban, a szezon végén találkozót kezdeményeznek majd az egyes klubok képviselőivel, ahol a városvezetők is jelen lennének, hogy mindenkit bevonhassanak a változások előnyös kialakításába. A cél a sportcsarnok működésének hatékonyabbá tétele, hogy annak lehetőségeit minél jobb körülmények közt használhassák ki a lakosok.

Megjelent a Dunaszerdahelyi Hírnök 2017/7.számában.

Ezt már olvasta?

Címkék: Municipal
Cookies