Back to top

Háry János daljáték nagyzenekarral, énekművészekkel

Publikálva: 2021, október 11 - 11:55
Szombaton, október 16-án mutatja be Dunaszerdahelyen, a Csaplár Benedek VMK-ban a Teátrum Színházi Polgári Társulás a Háry János daljátékot. A jegyek az előadásra rohamosan fogynak, de ha siet, még Önnnek is jut!
Háry János daljáték nagyzenekarral, énekművészekkel

Az egy év múlva 80 éves Dráfi Mátyás ismét egy nagy, saját produkcióval kedveskedik a nézőknek.

A Teátrum Színházi Polgári Társulás neve alatt saját szervezésben, pályázati támogatások segítségével, valamint önköltségből hozza létre a nagyzenekarral kísérettel, sokszereplős, klasszikus stílusban megrendezett daljátékot.

Ezzel a produkcióval ünnepli a Teátrum fennállásának 20. évfordulóját.

Miért éppen a Háry János?

Mert a magyar mesélő nemzet. Regéinkben, meséinkben, népdalainkban fejezzük ki ősidők óta kapcsolatunkat a világhoz, Istenhez, a szülőföldhöz, embertársainkhoz. Kodály gyönyörű zenéje, a népdalok és Garay János Az obsitos című, humorral teli elbeszélő költeménye megragadja a mai kor emberét is, érzelmeket generál, s megerősíti a nemzettudatot is.

Kodály Háry Jánosa a magyar lélek megtestesítője. Tükör és példa egyaránt, a hűség, a bátorság, a jóindulat, a hősi virtus, a szárnyalás jelképe.

A címszerepben Komárom ismert énekművészét, Pfeiferlik Tamást láthatjuk, a többi, főbb szerepekben szintén operaénekesek illetve énekművészek játszanak.

Dunaszerdahelyen meglepetésként mutatkozik be először Örzse szerepében a Teátrum felfedezettje, a 16 éves, ígéretes tehetségű  Csizmadia Lilla Kinga.

A kórusban a két Komárom kórustagjai énekelnek. Közreműködik a bősi Aranykert tánccsoport, kísér a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar. Vezényel: Farkas Pál

A teltházas komáromi  bemutató előadást, 2021.augusztus 21.-én, megtisztelte jelenlétével özvegy Kodály Zoltánné is.

A dunaszerdahelyi, 2021. október 16-ai bemutatóra a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ oldalán vásárolhatnak jegyet.

-DB-, -rovin-
Fotó: Teátrum színházi polgári társulás

Ezt már olvasta?

Cookies