Back to top

Háromgólos győzelemmel jutott tovább a DAC

Publikálva: 2018, szeptember 26 - 21:04
Sima, háromgólos győzelmet arattunk a Bellus otthonában, amely az első félidőben még vitézült helytállt, de Bayo mesterhármasa és Pačinda találata végül a mi továbbjutásunkat eredményezte. Jöhet a következő akadály!

Három nappal a címvédő legyőzése után újabb tétmeccsre kellett felkészítenie Peter Hyballának a csapatot. A harmadik vonalban szereplő Bellusra utaztunk, amely nem volt ismeretlen hely számunkra, hiszen két évvel ezelőtt is találkoztunk már a kupában a puhói járásban elterülő település csapatával. Akkor Szarka Ákos találatával győztünk 1:0-ra. Most azonban új edzővel, új játékosokkal, új lendülettel futottunk ki a pályára. A hazaiak viszont rendesen felszívták magukat, sőt, a 10. percben a vezetést is megszerezték. Novisedlák beívelt pontrúgását Kone fejelte a saját kapujába – 1:0. A válaszra azonban igazán nem kellett sokat várni, mert négy perc múlva máris döntetlent mutatott az eredményjelző. Záhumenský felívelt labdáját Bayo fejjel juttatta Ciesar háta mögé – 1:1. Kicsivel később ismét rezgett a hazai háló, miután Vida Máté előreívelésébe beleért egy hazai láb. A bíró azonban nem adta meg a gólt, mivel Vida passzánál Divković lesen állt.  A bellusiaknak a 26. percben kényszerű cserét kellett végrehajtaniuk, mert Janček olyan szerencsétlenül ütközött saját csapattársával, - miközben Hercet próbálták meg kivonni a játékból - hogy felszakadt a fejbőre, és kórházba kellett szállítani. A játék azonban folytatódott, de az ellenfelünk, noha nem mutatott sokat a támadások során, a védekezésben szívósan ellenállt. A 35. percben Bayo fejesénél hárított Ciesar, a 42.-ben pedig Kone próbálkozásánál ismét góltól mentette meg a csapatát. A ráadás perceiben még Divković is betalálhatott volna, de a kapusba lőtt.

Gyors góllal indult a második játékrész: Novisedlák hazaadta a labdát Ciesar kapusnak, aki számunkra a lehető legjobb helyre, egyenesen Bayóhoz passzolt, s neki már nem volt más dolga, mint az üres kapuba gurítani – 1:2. Nem sokkal utána óriási helyzetbe kerültek a vendéglátóink. A csereként pályára lépő Oravec már Slančík mellett is elvitte a labdát, de szerencsénkre Šatka még időben útját állta a gólvonal előtt. A hazaiak legjobbja a kapus volt, aki a 60. percben ismét jeleskedett. Ekkor a Bayónak szánt Herc-átadásba piszkált bele némi szerencsével. De csodát tenni, pláne gólt rúgni ő sem tudott, és a 62. percben harmadszor is kapitulált, miután Šimčák remek visszagurítása után Pačinda növelte az előnyünket egy lapos lövéssel – 1:3. Ekkor már egyértelmű volt, hogy nem engedjük ki a győzelmet, de mivel volt még elég idő a góllövésre, ki is használtuk azt annak rendje s módja szerint. Ezúttal pontrúgásból voltunk eredményesek a 67. percben. Pačinda sarokrúgása precízen érkezett Bayo lábára, aki első mesterhármasát szerezte a DAC színeiben – 1:4. Akár az ötödik is meglehetett volna Davis révén: magasra felhúzódva már a kapus eszén is túl járt, de a hálóba tartó labdáját az utolsó pillanatban Čačko kivágta. A legvégén még Hercnek is és Pačindának is volt egy-egy lövési kísérlete, de az eredmény már nem változott. Megérdemelt győzelem született.

Öt gól szereztünk, de „csak” 4:1-re nyertünk. A góllövőlistára először Kone iratkozott fel, aki szerencsétlenül a saját hálójába bólintott. A csapatot azonban nem hozta zavarba az öngól, és kiegyenlített, majd megfordította az állást. Eredményes játékunk továbbjutást ér. Hat nap múlva már a keleti végeken, Varannóban harcolunk majd a legjobb 16 közé jutásért. Előtte azonban még vár ránk egy bajnoki Szenicén. Ha tehetik, kísérjék el szombaton csapatunkat az Erdőhátra!

TJ KOVO BELLUS - FC DAC 1904 1:4 (1:1) 

Slovnaft Cup, 3. forduló, Bellus, 2018.09.26., 16:00

Játékvezetők: Sedlár - Hancko, Budáč

Nézőszám: 620

Góllövők: 10. Kone (öngól), ill. 13., 49, 67. Bayo, 62. Pačinda

Sárga lap: 19. Gašpar, 72. Novisedlák, ill. 56. Vida M., 65. Bayo

DAC: Slančik - Šimcák, Kone, Šatka (70. Špiriak), Záhumenský - M. Vida, Herc, Pačinda - Bilenkij, Divković (75. Davis), Bayo (68. Vida K.)

Bellus: Ciesar - Novisedlák, Čačko, Cisár, Janček (26. Oravec)- Hrenák, Ďuriš, Levai (70. Meliš), Gašpar - Gorelka, Mišutka

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: % - %

Lövések: kapura: 2:7 , mellé: 7:7  

Szöglet: 4:5

Les: 1:1

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies