Jelenlegi hely

Három ország karatésai emlékeznek

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, október 28 - 14:02 | Sport
Szombaton a városi sportcsarnokban zajlott a IV. Seishin Gála, mely második éve a tragikusan elhunyt fiatal tehetség, Kovács Kata Zsófia tiszteletére szervezett emlékverseny is.
Három ország karatésai emlékeznek

Három ország - Horvátország, Magyarország és Szlovákia - 20 klubjának 263 versenyzője regisztrált erre a versenyre.

A megnyitó elején egy perces néma csenddel emlékeztek meg Zsófiról, majd kedvenc zenekarának, a Phoenix RT-nek a frontembere, Puss Tamás és Reichel Evelin játszottak egy zeneszámot a fiatal sportoló emlékére.

Kovács Márta, Zsófi édesanyja üdvözölte a versenyzőket és a kísérőket, megköszönte a szervezőknek és támogatóknak, hogy létrejöhetett ez az emlékverseny. A versenyzőket arra kérte, hogy soha ne adják fel a célt, amit kitűztek maguk elé.

Dr. Horváth Zoltán, Dunaszerdahely alpolgármestere az önkormányzat nevében üdvözölte a jelenlévőket. Megnyitójában emlékeztetett arra, hogy ahogy azt Zsófi édesanyja is említette, mennyire fontos szó a soha, és még inkább a soha többé. "Ez olyan, mint amikor a tüzijáték fényei kialszanak, és hirtelen sötétség borít mindent. Ilyen tüzijáték volt Zsófi is, aki a szeretetével, kedvességével, küzdeni akarásával mutatja jelenleg egy másik dimenzióból azt a fényt, ami a teljes sötétségből a pislákoló kiutat jelenti." Örömét fejezte ki, hogy egy ilyen csodálatos rendezvény helyszíne lehet Dunaszerdahely, és amiatt is, hogy ennyi mosolygós arcú gyerek sportol, olyan sportot, ami nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is erősíti őket. Olyan tudatot táplál beléjük, hogy az elesetteknek mindig támaszai legyenek.

Polák László, Ekecs község polgármestere gratulált, hogy már negyedszer szervezték meg ezt a gálát, és másodszor az emlékversenyt. Elmondta, hogy ez a verseny nem azért van, hogy feltépje a sebeket, hanem hogy példát mutasson az a személy, akinek a tiszteletére szerveződött ez a verseny, az akarata, a tudása mindig példakép legyen.

Sensei Samu István is üdvözölte a versenyzőket. Köszöntőjében kiemelte, hogy a harcosok ne felejtsék el, hogy ma itt nincs vesztes - vagy győznek, vagy tapasztalattal mennek haza.

Sensei Markovics János, a Seishin Karate Klub vezetője elmondta, hogy ez a verseny nagyon fontos a klub életében, ahogy fontos a versenyzőkében is. A jó versenyzéshez erős és harcos szív kell, a küzdősport pedig erősíti a versenyzőt és ezáltal jó ember válhat belőle. Megköszönte a város vezetésének, a szponzoroknak, és a szülőknek hogy támogatták ennek a nagyszabású rendezvénynek a létrejöttét. Továbbá a klub edzőinek, és segédedzőink: Hupian Kristínának, Vígh Vivienek, Kagyerják Tamásnak, Markovics Ádámnak, és Trencik Nikolasnak kitartó munkájukat. Sikeres versenyzést kívánva útjára indította a küzdelmeket.

A gála négy tatamin folyt délig, amikor az első eredményhirdetésre került sor, majd három tatamin a délután három órai második eredményhirdetésig.

A Seishin Karate Klubból  19 fő szerzett első helyet.
Első helyezettek lettek kezdő kategóriában:  Nagy Rebeka, Hájas Kornél, Tóth Fábián, Öllös Hunor, Neuschwendtner Patrik, Szegfű Noel, Farkas Kevin, Bíró Bendegúz, Meleg Vince (Dunaszerdahely) Dorn Jacqueline Bognár Krisztián (Nemesócsa) Forgács Armand, Tanító Péter ( Ekel) Pasztorek Kinga, Hausleitner Mercedes (Keszegfalva) Jankó Áron (Nagymegyer).
Első helyezettek lettek haladó kategóriában:  Fekete Roland (Dunaszerdahely) Jakab Adrienn (Csallóközaranyos) Markovics Ádám (Keszegfalva).
A Hakszer Roland különdíját Czinege Erik (Dunaszerdahely) kapta.

Az emlékversenyen készült felvételeket Képgalériánkban tekinthetik meg.