Jelenlegi hely

Három nap a remek zene és a kiváló borok jegyében

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, július 3 - 18:42 | Közérdekű
Az idén már háromnapossá bővült Fröccsfest jövő csütörtöktől szombatig remek szórakozási lehetőséget kínál nem csupán a helyieknek, hanem a régióból és külföldről érkező vendégeknek egyaránt.
Három nap a remek zene és a kiváló borok jegyében

Dakó Sándortól, a rendezvény egyik főszervezőjétől és ötletgazdájától megtudjuk, a Szent István tér marad az egyre nagyobb érdeklődés mellett is a helyszíne Felvidék egyik legsikeresebb fesztiváljának, mert szeretnék, hogy a jó zene és a minőségi szórakozás továbbra is a város szívében „dobogjon”, mindennapjainak része legyen.

„Július 12-én, vagyis a nulladik napon nálunk mutatkozik be a Petőfi Nagy-Szín-Pad Tehetségmutató döntőse, az NB zenekar, majd a Punnany Massif fokozza a fesztivál hangulatát, illetve DJ Metzker Viki teszi fel a legjobb lemezeket. Pénteken színpadra lép a Follow the Flow, az Irie Maffia és a Fröccsfest bálban is fergetegeset alakító Lóci játszik. A FISH!, az Intim Torna Illegál, a Deniz élőzenakarral és a legnagyobb sztárokkal együttműködő DJ LOTFI BEGI pedig   mind egy nap, szombaton, a fesztivál zárónapján lép fel” – árulja el Dakó Sándor, akitől azt is megtudjuk, felkészültek a csütörtöki focimeccsre is.

Július 12-én ugyanis otthon kezdi Európa-liga-szereplését a DAC, s éppen ezért az esti Punnany Massif koncert is a találkozó után, este 22 órakor kezdődik csak. Bízunk benne, hogy a remek zenére DAC-sikert ünnepelhetünk, hiszen negyed évszázad után a nemzetközi porondon is újra bemutatkozik városunk futballcsapata.

Az idei Fröccsfesten teljesen új, látványos küzdőtér vár a kilátogatókra, amely az új konténerrendszerrel exkluzív látványt ad majd a fesztiválnak. A VIP-belépőjeggyel teljesen más szemszögből láthatják a Fröccsfestet a VIP- teraszról, de a kivetítőkön a labdarúgó-világbajnokság bronzcsatáját is figyelemmel lehet követni. 

Hangulatos borkert, lazító dzsesszzene várja a fesztiválózókat a BorGadenben, ahol a Kodály Spicy Jazz és Köles Eliza is fellép, méghozzá egy erre kialakított kisszínpadon. Egyúttal kiváló magyarországi és szlovákiai borászatok kínálják a legfinomabb nedűiket a minőségi borok kedvelőinek – mégpedig a magyarországi Laposa, a Dúzsi, a Feind és az Etyeki Kúria, Szlovákiából pedig a fűri Château Rúbaň, a Világi Winery Helembáról és a Pádár borászat.

„Színpadkeresztelőre is sor kerül az idén, a főszínpadot Tilajčík Imi Nagyszínpadra kereszteljük át – itt láthatják majd a fesztiválozók kedvenc zenekaraikat. Így tisztlegünk Dunaszerdahely ikonikus szülötte, Imi barátom emléke előtt. A BorGardenben felállított színpad pedig a fiatalon elhunyt dzsesszénekesnő, Fábián Juli nevét fogja viselni” – tudjuk meg a főszervezőtől.

A nyár legnagyobb dunaszerdahelyi rendezvényére a jegyek itt kaphatók: Focus Music Shop, Szicsek Pálinkaház és Vinotéka, Budapest Kávézó, Nagymegyeren a Stefarez Pizzéria és Étterem, Somorján a Kristína Hair&Make-Up Stúdió, Bacsfán a Tücsök Étterem és Panzió, Vásárúton a Dolce Vita Cukrászda, illetve online is megvásárolhatók a www.froccsfest.com oldalon.