Back to top

Három góllal nyert a DAC

Publikálva: 2018, augusztus 8 - 21:32
Fölényes győzelemmel vettük az első akadályt a kupában, és bejutottunk a harmadik fordulóba. Ma ötször zörrent a harmadosztálybeli ellenfelünk hálója, így esélyt sem adtunk nekik a továbbjutásra.
Három góllal nyert a DAC

Bár számunkra az európai kupaküzdelmek már a múlt héten befejeződtek, az ún. angol hét azonban továbbra is tart, hiszen csapatunknak ma a Szlovák Kupában kellett bizonyítania. A DAC hűséges követői emlékeznek rá, hogy nem is olyan régen még ugyanabban a bajnokságban mértük össze az erőnket a Púhóval, mára azonban változott a helyzet, és a Slovnaft Cup második fordulójában találkoztunk. Peter Hyballa több kulcsjátékosunknak adott pihenőt, így a kezdőben bemutatkozhatott a héten leigazolt Baumgartner és pályára léphetett a hosszú sérüléséből felépülő Aluku is.

A rekkenő hőségben elkezdődött mérkőzés szépszámú közönséget vonzott ki a púhói stadionba, ahová a mi szurkolóink is megtalálták az utat. A vendégszektorban mintegy ötven sárga-kék mezes drukker foglalt helyet. Ők a helyszínen láthatták, ahogy a 8. percben Divković lerántásáért tizenegyest ítélt számunkra a játékvezető, melyet Davis higgadtan értékesített – 0:1. Az ítélettel a főtribünön helyet foglaló ősz hajú öregurak nem tudtak kiegyezni, de a sajátjaik játékára azért nem panaszkodhattak, mert a púhóiak mindent megtettek azért, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Az eddig kevesebb játéklehetőséghez jutó játékosaink azonban ugyancsak bizonyítani akarták Hyballának, hogy helyük lenne a kezdőben. A védelemben Kone és Špiriak, a középpályán Aluku és Baumgartner rukkoltak elő ígéretes játékkal, de igazán nagy helyzetet sajnos nem sikerült kialakítanunk. A hőség miatt elrendelt ivószünet előtt Sibanda került lövőhelyzetbe a hazaiaktól, de Jedličkának szerencsére nem kellett közbeavatkoznia, mert a púhói nem találta el a kaput.

A szünetben a nézőket a Modern Talking ismert dallamai és a legkisebb púhói focistapalánták passzjátéka szórakoztatta, aztán a nagyok is megérkeztek a kabinból, hogy ismét birtokukba vegyék a játékteret. Hyballa pedig gondolván, hogy egy gól nem gól, fürgébb játékra ösztönözte a fiúkat. Ennek ellenére mégis a hazaiak egyenlíthettek volna, miután az 53. percben Matej Kosorínnak sikerült valahogy áthámoznia magát a lesre játszó védőinken, ám szerencsénkre mellé gurított. Ellenfelünk aktivitása ezután sem lankadt, és a 60. percben össze is jött nekik az egyenlítés. Záhumenský nem tudta útját állni egy jobbról érkező labdának, Baumgartner pedig nem fogta kellőképp Kvaššayt, akinek így nem volt nehéz dolga gólra váltani a passzt – 1:1. Kicsivel később Brezničan fejelt kapura, és ha nincs a gólvonalon a csereként beállt Vida Kristopher, akkor átvette volna a vezetést a Púhó.

Viszont, ahogy azt az örökérvényű szabály is mondja: Ha nem adsz, kapsz! –, s ezúttal nekünk kedvezett a szerencse. Davis 70. percben elvégzett pontrúgását a hazai kapus csak kiütni tudta, pechjére épp Šatka elé pattant a labda, aki könnyedén emelte azt vissza az üres kapuba – 1:2. Innentől kezdve beindult a gőzhenger, és meg sem álltunk öt rúgott gólig! Húsz perccel a vége előtt Záhumenský mérnöki precizitással tette az előre törő Almási fejére a labdát, Pilný pedig tehetetlen volt – 1:3. Tíz perccel később Divković szögletét Ljubičić váltotta gólra. Csapatkapitányunk fejjel volt eredményes – 1:4. A kegyelemdöfést pedig Šatka adta meg, miután a 83. percben Divković szélről betett labdájára ő emelkedett a legmagasabbra a tizenhatosban tartózkodók közül – 1:5. A gólgyártásnak ezzel még nem volt vége, de a mérkőzés utolsó találata hazai játékos nevéhez fűződik. A végjátékban ugyanis Šatka mért el egy ívelést, melyre Pilný érkezett, és kettőre növelte a hazai gólok számát – 2:5. Ennek ellenére is osztálykülönbséggel nyertük meg a találkozót.

Csupán egygólos volt az előnyünk az első negyvenöt percet követően, de a második félidőben bekapott egyenlítő találat után sikerült megrázni magunkat, és újabb négy góllal szórtuk meg vendéglátóinkat. A púhóiak elfáradtak a meccs végére, nagyarányú győzelmünk pedig teljesen megérdemelt. A további menetelésre most pár hetet várnunk kell, a kupaküzdelmek ugyanis csak szeptemberben folytatódnak. Addig viszont még pár bajnokit meg kell vívnunk. A következőt már most szombaton, a MOL Arénában, ahol ezúttal a rózsahegyieket látjuk vendégül 19.00-tól.

MŠK PÚHÓ - FC DAC 1904 2:5 (0:1)

Slovnaft Cup, 2. forduló, púhói stadion, 2018.08.08., 17:00

Játékvezetők: Pavlík - Borsányi, Galo

Nézőszám: 1025

Góllövők: 60. Kvaššay, 87. Pilný, ill. 8. Davis (11-esből), 66., 83. Šatka, 69. Almási, 79. Ljubičić

Sárga lap: 38. Vanák, 43. Brezničan, 84. Riška

DAC: Jedlička - Davis, Záhumenský, Kone (55. Šatka), Špiriak - Vida M (81. Bajić), Ljubičić, Baumgartner (63. Vida K.), Aluku - Divković, Almási

Púhó: Pilný - Vanák, Brezničan, Riška, Rosina (46. Ozimý) - Pilát, Kopiš (57. Krčula), Sibanda, Kvaššay (70. Turza), M. Kosorín - Pilný

Forrás: fcdac.sk

 

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Slovnaft Cup
Cookies