Back to top

Három év után ismét szlovák bajnok a dunaszerdahelyi sakkcsapat

Publikálva: 2017, március 27 - 11:00
Három év után ismét bajnoki címet ünnepelhetett a dunaszerdahelyi sakkcsapat, amely az elmúlt hétvégén rendezett négyes döntőben mindhárom ellenfelét felülmúlta. Ezzel a vándorserleg ismét Dunaszerdahelyre került.
Március 24. és 26. között rendezték meg a modori (Modra) Majolika szállóban a szlovák sakk Extraliga hármas fordulóját, mely során a bajnoki címért folyó négyes döntőre is sor került.

A bajnoki tabella alapján a Slovan, Dunaszerdahely, Kassa és Homonna küzdött az elsőségért. Az első játéknapon a dunaszerdahelyiek 6,5:1,5-ös győzelmet arattak a Slovan felett, majd másnap nagy küzdelemben a Homonna felett diadalmaskodtak. Mivel Kassa 4:4-es döntetlent játszott a pozsonyi csapattal, így az utolsó nap előtt biztossá vált a dunaszerdahelyi bajnoki cím. Az utolsó napon a győzelem tudatával ültek asztalhoz a csallóközi játékosok és 6:2 arányban győzték le a Kassa együttesét.

A diadalnak köszönhetően három év után ismét bajnoki címet ünnepelhetett a dunaszerdahelyi sakkcsapat!

Szlovák Extraliga négyes döntő:

Slovan – Dunaszerdahely 1,5 – 6,5

Dunaszerdahelyi pontszerzők: Vajda Levente, Czebe Attila, Bokros Albert, Bagi Máté, Csiba Dominik 1-1, Petényi Tamás, Varga Zoltán, Erdős Viktor 0,5-0,5.

Homonna – Dunaszerdahely 3,5 – 4,5

Dunaszerdahelyi pontszerzők: Vajda Levente, Czebe Attila, Varga Zoltán 1-1, Erdős Viktor, Bagi Máté, Csiba Dominik 0,5-0,5.

Dunaszerdahely – Kassa 6:2

Dunaszerdahelyi pontszerzők: Vajda Levente, Petényi Tamás, Bokros Albert, Mészáros Mihály, Bagi Máté 1-1, Erdős Viktor, Varga Zoltán 0,5-0,5.

Sportolunk.sk

Fotók: Petényi E., M. Mészáros, Facebook

Ezt már olvasta?

Címkék: sakk, šach
Cookies