Back to top

Harminchét jelölt közül választhatjuk ki a nyolcat

Publikálva: 2017, szeptember 8 - 07:35
Nagyszombati Megye Önkormányzata 40 képviselői posztjáért 249 személy indul harcba, közölte az állami távirati iroda.

A megyei választási bizottság tárgyalása után teszik közzé majd a teljes névsort, tudtuk meg a megyei önkormányzat illetékes munkatársától, tehát egyelőre a Dunaszerdahelyi választási kerületben induló 37 nevet sem tudjuk közölni, de annyi információ már nyilvános, hogy közülük 33 politikai párt jelöltje, négyen pedig függetlenek. Ők összesen 8 helyre pályáznak, tehát csaknem ötszörös a túljelentkezés. Ami bizonyos, hogy az MKP és a Híd is teljes, vagyis nyolcfős listával indul.

Ami a teljes megyei számokat illeti, a 249 jelölt 59 fővel több mint négy évvel ezelőtt, a legnagyobb érdeklődés a Nagyszombati választási kerületben, ahol a kilenc helyre összesen 67 pályáznak majd. A Galántai választási kerületben is nagy csata várható, itt összesen 41-en jelölték magukat a 7 képviselői helyre.

A megyei választásokra november 4-én kerül sor, s első alkalommal csak egyfordulós lesz a voksolás, tehát már ekkor megtudjuk az új megyeelnök nevét. A jelöltek listáját ITT olvashatják el.

Az elnököt és a képviselőket is ezúttal öt évre választjuk, mivel 2022-ben már egyidejűleg tartják majd a megyei és önkormányzati választásokat, vagyis a városi- és megyei képviselő-testületbe is egyszerre fogunk képviselőkre voksolni.

Ezt már olvasta?

Cookies