Back to top

Hány gyermeket írattak be a városi alapiskolákba?

Publikálva: 2017, június 5 - 16:30
A dunaszerdahelyi városi fenntartású alapiskolákban immár másodszor áprilisban tartották az első évfolyamba való beíratást. Ebben az évben csak két oktatási intézmény, a Kodály Zoltán Alapiskola és a Smetana ligeti Alapiskola tartott beíratási ünnepséget.

A magyar tanítási nyelvű alapiskolák közül a legtöbb gyereket, szám szerint 95-öt a Vámbéry Ármin Alapiskolába íratták be. A Vámbérybe beíratott leendő elsősök száma országosan is a legmagasabb. Ebben az intézményben tavaly három első osztályt nyitottak.

A Szabó Gyula Alapiskolába 72 leendő elsős kezdheti meg a tanulmányait. Az oktatási intézmény kihelyezett osztályt is fenntart a Keleti lakótelepen a Barátság téri óvoda épületében, ide eddig 4 diákot írattak be. A Kodály Zoltán Alapiskolában a beíratott elsősök száma a tavalyihoz képest növekedett, míg 2016-ban 32, addig idén 45 gyereket írattak be.

A Szent János Egyházi Alapiskolában pedig az előzetes adatok szerint 13 diák ülhet az iskolapadba.A dunaszerdahelyi járásban enyhén emelkedett a magyar alapiskolába beíratott elsősök száma, tavaly 715 volt, idén pedig 741.  Városi szinten a legtöbb diákot, szám szerint 111-et a Jilemnický utcai szlovák tanítási nyelvű intézménybe írattak a szülők. A Smetana ligeti Alapiskolában pedig a tavalyihoz hasonlóan két osztályt biztosan tudnak nyitni, mivel a beíratott gyerekeik száma 44.

Forrás: dunstreda.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: beiratkozások
Cookies