Back to top

Hangácsi István képzőművészeti kiállításának megnyitója

Publikálva: 2022, augusztus 31 - 17:22
A Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár tisztelettel hívja az érdeklődőket Hangácsi István képzőművészeti kiállításának megnyitójára, 2022. szeptember 9-én (pénteken) 17.00 órai kezdettel a könyvtár olvasótermébe.
Esemény időpontja: 
Péntek, 2022, szeptember 9 - 17:00
Helyszín: 
Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár
Belépő: 
-

Hangácsi István Alsóláncon született és élt 21 éves koráig. Iskoláit szülőfalujában és a kassai ipariban végezte. 1983-tól Rimaszombatban élt és alkotott. 2021-ben feleségével Somorjára költözött a család után.

A festést Péter László alapiskolás tanítója kedveltette meg vele: akkor még vízfestékkel és temperával festett.

Az első megismerkedése az olajjal az iparista tabló elkészítése során történt. Az első igazi festményét a katonaság alatt festette meg, Marika Gombitová portréját 1980-ban, és ekkor döntött az olajfestészet mellett egy életre.

2016-ban megalakult a rimaszombati Aranyecset Festő Klub, a közösség vezetője, Cene Gál István magyarországi festőművész lett. A klub tagjaként akkor kezdett újra alkotni egy hosszabb szünet után. Eljött az ideje, hogy technikailag is fejlődjön egy szakavatott mentor segítségével.

Alkotásait az elmúlt években Szlovákiában, Csehországban, Magyarországon, Izraelben és Kanadában lakó kliensek vásárolták meg. Számos kiállításon vett részt.

Cookies