Jelenlegi hely

Hajrá Vámbéry!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, szeptember 3 - 20:53 | Oktatás
Ünnepi tanévnyitóval köszöntötték a Vámbéry Ármin Alapiskola kiselsőseit, régi tanítványait és szüleiket az iskola aulájában.
Hajrá Vámbéry!

A zenei betéttel, szavalattal kezdődő műsorban előbb Dunaszerdahely város vezetése részéről, valamint az alapiskola szülői szövetségének vezetősége és tagjai nevében dr. Horváth Zoltán alpolgármester szólt a népes hallgatósághoz.

Elsőként a legkisebbekhez szólva elmondta, hogy ez az első tanév lesz az, amely megnyitja majd a számukra a tudás kapuját, hiszen megtanulva az ABC rejtelmeit, minden kíváncsiságot ki tudnak majd elégíteni magukban. Utalt arra is, hogy reméli, a gyerekek okosan meg fogják találni a kellő hangsúlyt a pihenés és a kötelességek teljesítése között. „Ebben a segítségetekre lesz a Vámbéry kiváló pedagógusgárdája, és ha szorgalmasak, igyekvőek lesztek, olyan légkört tudtok kialakítani az iskolában, amelyért szeretettel és örömmel fogtok idejárni” – fogalmazott Horváth.

Az alpolgármester aztán a szülőket kérte, hogy legyenek ebben a munkában a gyerekek, és egyben az iskola partnerei is.

„Mivel a szülők is hangsúlyos részei az oktatási-nevelési folyamatnak, arra kérem őket, hogy teremtsenek otthon a gyerekeknek biztonságos, szeretetteljes, ingergazdag légkört”, így segítve a gyerekek tudásvágyának eredményes kibontakoztatását. 

Végül megköszönte a Vámbéry pedagógusainak eddigi kiemelkedő munkájukat, és a tanév előttük álló feladataihoz erőt, egészséget és kitartást kívánt a számukra. „Hajrá Vámbéry!” – köszöntötte az iskolát.

„Büszkék vagyunk arra, hogy immár hatodik éve maximális létszámmal működik és üzemel iskolánk”, mondta el Masszi János iskolaigazgató, jelezve, hogy a Vámbéry csapata, a padagógusok és az alkalmazottak, illetve a szülői szövetség is azon fog dolgozni, hogy az előző években elért magas színvonalat tartsa. 

Az elsős gyerekeket külön köszöntve megjegyezte, hogy öröm számára azokat az ismerős szülőket újra viszontlátni, akik a Vámbérybe íratták a nagyobbak után a kisebb, iskolaköteles gyermekeiket is. A szülőkhöz szólva megígérte, hogy a  gyermekeik számára a Vámbéry s annak csapata bizonyosan a lehető legtöbbet és legjobbat fogja majd megtenni.     

Az ünnepi megnyitó után az egyes osztályokban folytatódott az első nap.