Back to top

Hájos Zoltán polgármester: Elismerés illeti a városi Covid–19-szűrések segítőit

Publikálva: 2021, február 3 - 11:59
Dunaszerdahelyen január végén, illetve február legelején két időszakban is Covid–19-szűrést végeztek. Hájos Zoltán polgármester ismét a városi összefogás fontosságára mutatott rá.
Hájos Zoltán polgármester: Elismerés illeti a városi Covid–19-szűrések segítőit

„Egymás után két hétvégén is teszteltünk, s úgy érzem, maximálisan megtettünk mindent azért, hogy sikeresek legyenek ezek a szűrések. Elsősorban tudni kell, hogy eléggé gyorsan, mégis megnyugtatóan kellett reagálnunk. Ennek érdekében egy teljesen új, online időpontfoglalásos rendszert is bevezettünk, ami rendkívül hatékonynak és hasznosnak bizonyult. Sikerült elkerülni a hatalmas sorokat, a több órás várakozást, nem kellett nagy egészségügyi kockázatnak kitenni városunk lakosságát a hűvös időjárásban.

Maguk a tesztelések azonban nem sikerültek, nem sikerülhettek volna olyan jól, ha nincsenek azok, akik ebben Dunaszerdahely Város Önkormányzatának a segítségére lettek volna.

Tisztelettel szeretném ezért megköszönni elsőként a városi alapiskolák igazgatóinak, Both Gabriellának, Peter Gajdošnak, Masszi Jánosnak, Nagy Árpádnak és Ibolya Olivérnek a szervezésben és a helyszínek biztosításában nyújtott hatékony közreműködésüket.

Minden elismerésem a Municipal Real Estate városi közterületfenntartó cég munkatársainak is, akik a helyszínek (alapiskoláink tornatermei és a Sikabonyi Közösségi Központ) előkészítésében, illetve azok fertőtlenítetésében vállaltak fontos szolgálatot.

Köszönetemet szeretném kifejezni a Gastro DS Kft. munkatársainak, akik a tesztelő csapatok ellátásáról gondoskodtak.

Köszönet illeti az állami és városi rendőrség munkatársait is, akik a tesztelőhelyszíneket, valamint a Karcsai úti karantén helyszínét biztosították.

Őszinte elismerés illeti azokat az önkéntes egészségügyi dolgozókat, akik felhívásunkra szinte azonnal reagálva felajánlották munkájukat és szolgáltak ebben az embert próbáló időszakban:

Aranyosi Viktória, Bekő Bartal Erika, Bertók Krisztián, Besnyei Júlia, Bokros Tímea, Bors Kira, Brožeková Barbara, Csiba Nikoletta, Csonka Zoltán, Csörgey Tünde, Dávid Anna, Dobai András, Fegyveres Orsolya, Fekete Gabriella, Fodor Gábor, Galbáč Tibor, Gútay Vanesa, Hencze Bence, Hervay Ildikó, Hoboth Anna, MUDr. Hodosy Gálffy Marianna, Horváth Eva, Horváth Simona, Ibolya Karmen, Jókai Anita, Kántor Alexandra, Kardos Adrián, Karika Vivien, Katona Vivien, Kocsis Rebeka, Kollárovičová Renáta, Kováčová Mónika, Kublihová Kitti, Kürthy Csenger Anikó, MUDr. Lužák Marcel, Mandák Eszter, MUDr. Méry László, Mikóczi Alexandra, Miskolci Gabriela, Molnár Anna Éva, Molnár Beáta, Molnár Zsolt, Nagyová Dagmar, Pék Aurélia, Pohlidalova Mária, Prágai Dominika, Rabina Mária, Rigó Dominika, Ružičková Darina, Sáha Edit, Šidó Pavel, MUDr. Igor Šteňo, Skarba Denisa, Skucková Jana, Szabó Katalin, Szabó Miklós, Sziklai Krisztína, Szokol Emese, Szolnki Anita, Tirinda Katalin, Tirindová Veronika, MUDr. Vajda Emőke, Végh Angéla, Vovčok Laura, Wittenberger Ágota.

Ugyancsak kiemelném azokat az adminisztratív és számos más feladatot is végző városi munkatársakat és önkénteseket, akik nélkül nem sikerült volna megoldanunk ezeket a feladatokat. 

Köszönöm Bubniak Júliának, Nagy Évának, Gaál Henriettának és Vodňanská Hajnalkának az egészségügyi és az adminisztratív munkatársak körüli feladatok koordinálását, Herceg Mariánnak a foglalási rendszer menedzselését, Inczédi Gábornak a tesztelések menedzselését, irányítását, Bencsics Róbertnek, Boráros Tamásnak és Mészáros Richárdnak az egyes tesztelési helyszínek logisztikai feladataiban vállalt fontos munkájukat. 

Nemkülönben tisztelet és elismerés illeti azokat a csapatokat, akik nem csupán nekünk, de munkájukkal a Dunaszerdahely a város körzetéhez tartozó településeknek is szolgáltatást nyújtottak. Ők játszották be ugyanis a környező településekről érkezett tesztelési adatokat az egészségügyi informatikai rendszerbe. Nem egyszerű, sokszor éjszakába nyúló feladat volt ez is.

Végül, de nem utolsó sorban köszönetemet fejezem ki városunk lakosainak, azoknak a dunaszerdahelyieknek, akik felelősségteljesen álltak hozzá a teszteléshez, akik maguk és szeretteik féltése okán részt vettek és jelenlétükkel segítették az országos koronavírus-szűrést városunkban.

El kell mondani azt is, hogy többen, akik részt vettek a tesztelés előkészítése és lebonyolítása körüli munkálatokban, bizony megfertőződtek. Folyamatosan fogyatkozott segítőink létszáma – sokan közülük most is karanténban vannak. Ki könnyebben, ki nehezebben vészeli át közülük most is a fertőzést. Innen is jó egészséget, mielőbbi felépülést kívánok számukra!”

Hájos Zoltán, Dunaszerdahely város polgármestere

Ezt már olvasta?

Cookies