Jelenlegi hely

Hájos Zoltán az iskolakonyhák megnyitásáról: „több rosszat csinálnánk, mint jót”

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, április 1 - 16:06 | Hírek
Tegnapi a hír, miszerint az iskolai étkezdék megnyitását tervezi az oktatásügyi minisztérium, hogy megoldják a tanulók és az idősek étkeztetését. Mindezt szigorú higiéniai előírásokhoz kötnék, jelezte Branislav Gröhling oktatási miniszter. Hájos Zoltán polgármester is reagált a miniszter kijelentésére.
Hájos Zoltán az iskolakonyhák megnyitásáról: „több rosszat csinálnánk, mint jót”

„Mikor megszületett a felvetés, hogy a szociálisan rászorulók vagy a tanulók részére biztosítsuk az étkeztetést az iskolai étkezdék megnyitásával, az ötletgazdák nem gondoltak arra, vajon be lehet-e biztosítani, hogy az a személyzet, amely az iskolakonyhákban fog dolgozni, akár most vagy egy bizonyos idő elteltével nem fogja-e az ételen vagy a kiszállításon keresztül esetlegesen megfertőzni azokat, akik társadalmunk most legsérülékenyebb korosztályhoz, vagyis az idősekhez tartoznak.

Én személy szerint persze örülnék annak, ha Dunaszerdahelyen megnyithatnánk a modern, 21. századnak megfelelő konyháinkat, azonban ha ezekben nem lesznek folyamatosak a tesztelések, vagyis ha nem adnak hozzá teszteket, akkor én polgármesterként nem vállalhatom a felelősségét annak, hogy megnyissuk az iskolakonyhákat és ott főzzünk. Márpedig úgy néz ki, hogy az országban még az egészségügyben sincs elég teszt, nem hogy más területen.

Ha tehát egy héten legalább kétszer lehetőség lenne minden alkalmazottat letesztelni a COVID-19 koronavírusra, abban az esetben azt mondanám, csináljuk. Azonban amíg ezt az állam nem tudja bebiztosítani, akkor ilyenbe nem szabad belemennie az önkormányzatoknak, mert több rosszat csinálnánk, mint jót. Magyarán akiken segíthetnénk, azokat hozhatnánk még rosszabb helyzetbe ezzel.”