Back to top

Hajas Viktória lett Dunaszerdahely új diákpolgármestere

Publikálva: 2017, november 22 - 15:51
Az Oktatási és Ifjúsági Szakbizottság mellett működő Városi Ifjúsági Parlament diákpolgármestert választott szerda délután. A város nyolcadik diákpolgármesterét Hajas Viktóriának hívják és a Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákja.
Hajas Viktória lett Dunaszerdahely új diákpolgármestere

A rendezvényen, amelynek a városháza nagy ülésterme adott otthont, előbb Bugár György városi képviselő üdvözölte az összegyűlt fiatalokat és tanáraikat. Ezt követően Hájos Zoltán polgármester beszédében kiemelte a választások fontosságát a demokráciában, ahogyan arról is beszélt, milyen lényeges, hogy a jelöltek programjuk mögé támogatókat szerezzenek maguknak, akik bizalmukat szavazat formájában fejezik ki. A három jelöltnek - Hajas Viktória, Molnár Ildikó, Pálfy Vince - pedig fair választást kívánt. A rendezvényen jelen volt Brunczvik Tünde városi képviselő, valamint a hivatal részéről Molnár Tímea főosztályvezető és Takács Tímea.

Lužák Rita, az elmúlt év diákpolgármestere számolt be a folytatásban a poszton eltöltött esztendőről, mint mondta, legnagyobb sikerének a megvalósított jótékonysági gyűjtést tartja, amelynek köszönhetően 400 kisgyermekhez tudtak ajándékot juttatni, s bízik abban, hogy a tervei között szereplő közös diákbált majd utódjának sikerül megvalósítania, s ő minden támogatást megad majd neki.

A jelenlévők ezután meghallgathatták a három jelölt bemutatkozását. Hajas Viktória, a Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákja éppen a közös városi diákbál ötletét tűzte ki legfontosabb céljául, amelynek helyszínére és megvalósítására is konkrét tervei voltak, de a kultúra és az idősekkel való aktív kapcsolattartás is helyet kapott a programjában. A Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákja, Molnár Ildikó meggyőző bemutatkozásában kiemelte a fogyatékkal élőkkel való kapcsolatfelvételt az iskolák szintjén, de nyelvi napokat is szervezne a szlovák nyelv jobb megismerésére, valamint a magyar identitás erősítését is hangsúlyozta, s közös diákújságban is gondolkodott. Pálfy Vince, a Magángimnázium tanulója már másodszor indul a diákpolgármesteri csatába, ő a hátrányos helyzetű és beteg kortársaik megsegítését emelte ki, akár sport- vagy kulturális jótékonysági események szervezésén keresztül. Hangsúlyozta, fontos, hogy ezeket a diákok akár önállóan valósítsák meg és a fiatalok aktívabban kapcsolódjanak be a városi rendezvények megvalósításába is.

A bemutatkozások után a küldöttek választottak és 8 szavazattal Hajas Viktória lett a győztes, míg a két másik jelöltre 5 és 3 szavazat érkezett. Az új diákpolgármester beiktatására előreláthatóan a jövő hét folyamán kerül majd sor.

Ezt már olvasta?

Cookies